Žene nose ruž na usnama, koliko znamo, bar od 3500. godine nove ere, kada je kraljica drevnog Sumera koristila bijelo olovo i smrvljeno crveno kamenje kako bi obojila svoje usne. Muškarci i žene Egipta koristili su ruž kao statusni simbol. Žene u staroj Grčkoj često su nosile crveni karmin, a u srednjem vijeku kada je Crkva kritizirala upotrebu ruža trendseterice poput kraljice Elizabete ni tada nisu odustajale od njega.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by avonhrvatska (@avonhrvatska)

Žene, a očigledno i muškarci, tijekom povijesti nosili su ruž za usne jer su shvatili da ništa ne skreće bolje pažnju na usne nego ruž, a pune usne podsvjesno su povezivane s plodnošću i ljepotom.  Usne se smatraju senzualnim djelom tijela i njihovo isticanje instant će nas učiniti privlačnijim.

Ako pitate žene zašto ga nose, reći će vam – kako bi se bolje osjećale u vezi sa svojim izgledom, ali i zato što uživaju u mogućnosti izraziti svoj jedinstveni umjetnički stil. Boje i sastojci su se mijenjali tijekom vjekova, ali svrha nošenja ruža ostaje ista: izražavanje unutrašnje ljepote vanjskim ja.

Avon je lansirao novi Hydramatic Shine ruž. Eto nove prilike da uživate kreirajući vlastiti stil! Novih 15 nijansi, glamurozan sjaj i revolucionarna hidrirajuća hijaluronska jezgra dat će vašim usnama sjaj i neophodnu njegu.

….i još nešto važno.

Sjajne usne – modni detalj koji je savršen za svaku priliku, bilo da volite potpunu ekstravagantnost ili minimalni, ali upečatljiv make up.

Simbolično, za Dan žena,  ružem možeš pružiti i podršku borbi protiv nasilja nad ženama! Kako? Od prodaje posebnog seta, ruž Hydramatic plus kozmetička torbica za borbu protiv nasilja nad ženama, 100% neto prihoda ide u Avonov fond za borbu protiv nasilja nad ženama. Cena seta je 18,50 €.

Potraži novi Hydramatic Shine ruž u Avonovom katalogu po cijeni od 5,49 €.