Glazba za novi film Igora Mirkovića

Iza projekta Slatka Simona, koji dolazi s tri provokativne pjesme, stoje glazbenica Dunja Ercegović te Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto!

Slatka Simona  je glazbeni projekt nastao za potrebe „Slatke Simone“, trilera smještenog u zavaravajući svijet cyber-sexa.

Nakon što je krajem prošle godine zaintrigirala publiku pjesmom „Gang Bang“, Slatka Simona predstavlja novu pjesmu „Žena iz sna“. Glazbeni projekt nastao za potrebe filma „Slatka Simona“ redatelja i scenarista Igora Mirkovića, koji se može pogledati u kinima i multipleksima diljem Hrvatske. Nakon bangera „Gang Bang“, Žena iz sna“ je lagana, emotivna pjesma narodnjačkih tonova, inspirirana motivima filmske priče o intrigantnom svijetu agenata sex-chat agencije i njihovih klijenata.

Iza projekta Slatka Simona i narodnjačkih ritmova stoje pjevačica Dunja Ercegović, koja ujedno i glumi folk pjevačicu u filmu, te autori glazbe Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić iz grupe Porto Morto. Uz Roka i Hrvoja, tekst za pjesmu supotpisuje i redatelj Igor Mirković, a izdavač je Aquarius Records.

Definitivno mi je bilo iznenađenje kad sam dobila ponudu od Roka, Kleme i Igora da gostujem kao vokal (kasnije i kao glumica) u pjesmama koje su tada snimali za Slatku Simonu. Ni njima, a ni meni takav žanr nije nimalo blizak“, otkrila je Dunja Ercegović, „uopće mi nije bilo teško snimiti vokal, što je malo i zabrinjavajuće. Došla sam u studio i u roku od dva sata bila gotova. Netko bi rekao da mi je sve to bilo i previše prirodno.

Dunja Ercegović, glazbenica poznata po svojim alternativnim rockerskim projektima Lovely Quinces i Bad Daughter, u filmu „Slatka Simona“ tumači folk-pjevačicu u narodnjačkom klubu Niagara, koja podjednako privlači izazovnim izgledom, lascivnim tekstovima i zaraznim ritmom.

Uz „Gang Bang“ i „Ženu iz sna“, Slatka Simona u filmu ima još jednu pjesmu – „Umirem“. Spot za „Ženu iz sna“ može se pogledati na YouTube kanalu Aquarius Recordsa, a pjesme se mogu poslušati na svim vodećim streaming servisima.

Sve tri zvuče kao repertoar nekog folk-kluba, što i jest mjesto radnje na kojima se u filmu pojavljuju. Naime, likovi u filmu ‘Slatka Simona’ vole takvu muziku, a kako ja nisam ljubitelj turbo-folka i srodnih glazbenih užasa, pomislio sam – želiš li ti stvarno, Igore, da ti film bude pun muzike koja ti je grozna? Onda sam odlučio kao protuotrov pozvati glazbenike čiji rad cijenim i volim, dakle, Porto Morto i Bad Daughter, da zajedno napravimo neku inačicu glazbe koja nema veze ni sa kime od nas“, otkrio je redatelj Igor Mirković inspiraciju za narodnjačku glazbu u svojem filmu „Slatka Simona“.

U trileru „Slatka Simona“, glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom.

Film je nastao u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), financijski su ga poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT), a u distribuciji Duplicata u domaćim kinima se prikazuje od 8. veljače 2024. godine.