Škorpion (23. listopada – 21. studenog)

Škorpion najneshvaćeniji znak Zodijaka. Zbog svoje nevjerojatne strasti i moći, Škorpiona često zamjenjuju za vatreni znak. Zapravo, Škorpion je vodeni znak koji snagu crpi iz psihičkog, emocionalnog područja.

Poput kolega vodenih znakova, Raka i Riba, Škorpion je izuzetno vidovit i intuitivan. Ono što ga čini jedinstvenim je njegov prepoznatljiv otrovni ubod. Poput njihove nebeske duhovne životinje, škorpiona, Škorpioni čekaju i udaraju kad najmanje očekujete. Život je igra šaha za ove proračunate vodene znakove, koji neprestano smišljaju nekoliko koraka unaprijed kako bi orkestrirali eventualni šah-mat. To ne znači da su njihove namjere nužno podle. Škorpioni jednostavno znaju što žele i ne boje se naporno raditi i igrati dugu igru ​​kako bi je dobili.

Nikad ne pokazuju svoje karte, a njihova zagonetna priroda čini ih tako zavodljivima. Škorpion je znak koji je najuže povezan sa seksom: Dio tijela kojim Škorpion upravlja je područje genitalija. Seks nije jedino zadovoljstvo ovih senzualnih Škorpiona. Oni također žude za tjelesnom bliskošću, duhovnom osvijetljenošću i emocionalnom prisnošću koju seks može pružiti. Škorpionom vlada Pluton, planet koji upravlja i uništenjem i preobrazbom. U dobrom danu, Škorpionska energija je ambiciozna i primamljiva. Međutim, u lošem danu sjenovitu stranu Škorpiona pobuđuje neumoljiva želja za kontrolom. Škorpioni željni moći moraju zapamtiti da ako su pod nadzorom svog ega, riskiraju se da se truju. Ovaj je znak najbolji kad se taj unutarnji intenzitet primijeni na duboke, duhovne veze s prijateljima i ljubavnicima. Kada grade povjerenje s drugima, Škorpioni pokazuju neusporedivu empatiju, dubinu i predanost koje uljepšavaju i najmračnije dijelove Škorpionove čarobne psihe.