Bez obzira da li vas privatni ili poslovni razlozi vode put Zagreba, dobro je znati lokacije na kojima se možete kratko zaustaviti i ugrabiti svoju kavu jer trend ispijanja mnogima omiljenog toplog aromatičnog napitka u stalnom je porastu. U tome Hrvatska nimalo ne zaostaje, konkretnije upravo Zagreb, jer osim jednosatnog sjedenja u kafiću uz šalicu kave, novine i dobro društvo, prigrlili smo i trend kave za van. Ako pak uz odličnu kavu pripremljenu na način koji najviše volimo možemo i prezalogajiti – sreći nema kraja!

Kako istraživanja pokazuju da prosječan Hrvat u godini dana popije čak 4,15 kilograma kave, odnosno jednu i pol šalicu dnevno, mnogi bi pomislili da je Hrvatima kvantiteta važnija od kvalitete. No, ako je suditi po broju Zagrepčana koji su tijekom samo jednog dana navratili u Ziggy’s coffeeshop u Ilici 41, to je zaista daleko od istine.

U kratko vrijeme postao je jednom od nezaobilaznih kofeinskih stanica glavnog grada Hrvatske gdje se osim gurmanske i sada već popularne Ziggy’s Single Origin INDIA kave, mogu probati i drugi blendovi neodoljivih prženih smeđih zrnaca. Upravo o ovoj lokaciji ovih dana bruji cijeli Zagreb jer njihova aromatična i puna okusa specijalna Ziggy’s espresso mješavina pravo je pozitivno iznenađenje. Sačinjena je od najfinijih vrsta arabice i robuste s karakterističnim čokoladnim notama, aromom pečenih badema i naknadnim okusom svježe pečenog kruha. Riječ je o ozbiljno dobroj kavi koja se kvalitetom ističe među ostalim specijaliziranim ugostiteljskim lokacijama, barem kada je o Zagrebu riječ.

Uz napitke od kave iz stalne ponude različitih blendova, Ziggy’s razvojni tim neprestano smišlja i nove sezonske beskofeinske napitke. Tako su zimi dostupne tople mliječne čokolade s okusima i tople limunade, a ljeti ledene kave i čajevi te frapei. Ne manje važno, uz napitke nude i brze zalogaje poput slatkih i slanih peciva te sendviča, a uz to su jedini u Zagrebu koji u stalnoj ponudi imaju popularni portugalski kolač Pastel de nata. Ovaj kremasti desert od prhkog tijesta i raskošne kreme napravljene od jaja nastaje prema originalnoj recepturi i svježe se peče svakog dana.

Iznenadili biste se činjenicom da u Ziggy’s mnogi dolaze upravo zbog toga, jer je ova hit slastica i u Hrvatskoj je odnedavno postala vrlo poznata – naročito zahvaljujući niskotarifnim letovima avionskih kompanija zbog koji su mnogi imali priliku posjetiti Lisabon gdje je nezaobilazna i jede se tijekom cijelog dana.

Što se tiče cjelokupne ponude i usluge Ziggy’s-a, u ovom slučaju definitivno s kvalitetom nema kompromisa. Kava se nabavlja direktno od proizvođača iz zemalja pojasa kave poput Južne Amerike, Azije i Afrike. Popularne portugalske tortice kao njihov najtraženiji snack su uvijek svježe pečene, a cijela priča zaokružena je predanim, ljubaznim ali i stručnim osobljem koje je odlično upoznato sa Ziggy’s proizvodima i posvećeno procesu izrade kave.

Nema dileme, prvom prilikom kada ste u Zagrebu posjetite Ziggy’s koji osim u Ilici 41 možete pronaći i na Kvaternikovom trgu, okretištu Savski most, u poslovnoj zgradi Hoto Tower kao i mobilnom Ziggy’s coffee shopu. Za još više informacija zapratite Instagram profil: https://www.instagram.com/ziggyscoffee.hr/?hl=en