Iako se BDSM često pogrešno shvaća, aktivnosti koje pripadaju BDSM praksi dio su ljudskog iskustva kroz povijest. Novija istraživanja ovog fenomena pokazala su kako on pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje ljudi koji uživaju u njemu. BDSM može ojačati i romantične veze jer se oslanja na otvorenu i iskrenu komunikaciju i pristanak dvoje odraslih osoba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli LELO oficial en español (@lelo_esoficial)

Imajući to na umu, LELO, luksuzni brend posvećen užitku i dominirajuće ime u industriji seksualnog wellnessa, udružio se sa svjetski poznatom autoricom, seksologinjom i ambasadoricom brenda LELO u Španjolskoj, Valerie Tasso, te su zajedno objavili knjigu koja donosi sažeti, informativan, te početnicima prilagođen uvid u BDSM način života. Cilj je da svi sudjeluju u istom, barem u teoriji.

Bez obzira jeste li novi u BDSM zajednici ili iskusni stručnjak u potrazi za izvrsnim štivom, knjiga ‘Kinky sex & BDSM for newbies’ (‘Kinky seks i BDSM za početnike’) ima jedinstven cilj: objasniti što su kinky seks i BDSM. Iako postoji dosta sličnosti između to dvoje, postoji i razlika, premda samo u nijansama. Cilj knjige je biti vodič za sudjelovanje u erotskim praksama koje u svakom trenutku mogu sigurno i na bolje promijeniti živote mnogih ljudi.

Knjiga ne pokušava opravdati razloge određenih erotskih navika. U društvu se dogodio značajan pomak u stavu prema BDSM-u. To je djelomično zbog prilagođenog stava industrije mentalnog zdravlja i rastuće  popularnosti u pop kulturi, kao i  zajedničkog napora seksologa i marke proizvoda kao što je LELO, koji rade zajedno na većem prihvaćanju i razumijevanju.

Valerie Tasso,ambasadorica brenda LELO, rekla je: ‘Ova mala knjiga pod naslovom “Kinky sex and BDSM for beginners” stvorena je iz naše želje da otkrijemo više o erotskim iskustvima žena koja su posljednjih godina postala vrlo moderna, kako kroz erotsku literaturu, eseje, televizijske serije i sve više informacija na društvenim mrežama. Međutim, posjedovanje puno informacija ne znači da daljnja edukacija o određenoj temi nije potrebna. ‘

‘Vjerujemo kako je ova knjižica, koja je daleko od iscrpnog i dosadnog, apsolutno nužna kako bismo barem razumjeli suštinu poznatog i modernog ‘kinky sexa’ kao i erotiku BDSM-a’, zaključuje Tasso.

LELO je pripremio kviz, koji traje do 1. rujna, i u kojem 150 sretnika ima priliku osvojiti primjerak knjige Valerie Tasso u elektroničkom obliku, i jedan od LELO BDSM dodataka za igru s partnerom. Nalazimo se na početku nove ere, a mi u LELO želimo da svi budu dio nje. Prepustite se i uživajte!