Bez obzira jeste li tek ušli u vezu ili ste u braku već godinama, emocionalna veza sa partnerom vrlo je bitna. Mnogi vjeruju da je intimna veza od presudne važnosti, no ipak, bitna je i emotivna povezanost. Iako je sasvim nemoguće pronaći nekog sa kojim bi apsolutno sve bilo savršeno, ipak, nije teško pronaći partnera sa kojim možete uživati u malim životnim radostima, te izgraditi zdrav, smislen odnos. Ne kažemo da će sve biti sto posto savršeno, ali uz malo truda, možete sretno proživjeti vaš život, kako bi rekli, sretno do kraja.
Evo nekoliko znakova koji će vam razjasniti trebate li zapravo biti sa vašim partnerom, ili….

*Međusobna komunikacija
Ključ svake zdrave veze upravo je međusobna komunikacija. Bez obzira radi li se o problemima na poslu, obitelji ili vašim emocionalnim problemima, sve dok komunicirate sa partnerom, vaša je veza sigurna. Podijeliti mišljenje, probleme, strahove i želje sa partnerom, znak je snažne veze i duboke bliskosti sa partnerom.

*Rješavanje sukoba
Svaka veza ima svoje poteškoće i probleme. No umjesto da se oni ignoriraju, snažni parovi te će probleme pokušati riješiti zajedno i ne prebacivati krivnju jedni na druge.

*Slažete se da se ne slažete
Mišljenja i ideje uvijek se razlikuju. Sasvim je normalno da se vaše ideje nužno ne moraju sviđati vašem partneru te da se on mora slagati sa njima. Kritike na ideje i pojedine stavove moraju biti dobrodošle, a to može uspjeti jedino u jakoj vezi.

*Poštovanje
Ako se vi vaš partner međusobno poštujete, jedan drugome dajete prostora i vremena za osobni rast, tada je to siguran znak da vas dvoje definitivno morate biti zajedno. Ako razumijete partnerove želje i potrebe, tada razumijete koliko je važno dati im njihov prostor i neovisnost.

*U dobru i zlu
Bez obzira, prolazite li vi ili vaš partner kroz teške dijelove života, ako ste vas dvoje zajedno prolazite kroz to, te podržavate i hrabrite jedno drugo, na postoji ništa na ovome svijetu što može ugroziti vašu vezu.

*Kvalitetno vrijeme
Bez obzira koliko je vremena prošlo od kada ste stupili u vezu, brak, ako još uvijek vrijeme volite provoditi zajedno, volite jedno drugom biti u blizini, tada je jasno da dijelite duboku povezanost i da vam je suđeno da budete zajedno.

Ana-Marija Karakaš