Da razjasnimo. Ne mislimo da samo žene varaju, i muškarci će doći na red za svoj članak. No rezimirajmo najprije žene.

Postoji uobičajena percepcija o tome da samo muškarci varaju. Ok, možda u većem postotku, no tada uvijek postavim pitanje: „A sa kime muškarci varaju?“ Da li heteroseksualni muškarci varaju isključivo sa slobodnim ženama?

Svejedno, prevara je čin koji uništava povjerenje među partnerima. Nakon njega, odnosi se mogu pogoršati, vrlo često rezultiraju razvodom. Sve je to još teže ukoliko imate djecu. Tada parovi odluče ostati u vezi „zbog djece“, a time sebi štete još i više.

U nastavku donosimo vam 6 razloga zbog kojih su se žene upustile u opasne avanture…

Nedostatak samopoštovanja

Ovo je, mogli bi reći, jedan od glavnih razloga ženine nevjere. Ako žena sama prema sebi nema dovoljno samopoštovanja, a uz to, ni partner je ne podržava, sa njegove strane ne osjeća dovoljnu ljubav i potporu, sklona je odlučiti se na prevaru. U tom slučaju njen ego treba malo „dignuti“, a afera će učiniti upravo to. Osjećati će se seksi i poželjno.

Dosada

Nezadovoljstvo na poslu, kod kuće, bez ambicija, ciljeva, motivirajuće budućnosti kojoj bi se žena mogla okrenuti, okreće se aferi. Zašto? Iz puke dosade. Nezadovoljstvo ulogom domaćice, te promatranja kako život doslovno prolazi pored nje, bez uzbuđenja u životu, žena će uzbuđenje pronaći sama. Navedeno nije opravdanje, već razlog koji ju je odveo u prevaru.

Nježnost i romantika

Šta još reći. Mnoge žene žude za romantikom i nježnošću. Ako to ne dobiju u vezi, potražiti će je drugdje. U ovom slučaju, žene traže pažnju, nježnost, zagrljaj, ples i večeru uz svijeće. Ako će to dobiti sa nekim drugim, prihvatit će pažnju druge osobe.

Problemi i bijeg od istih

Već smo mnogo puta čuli priče o problemima sa alkoholom, kockanjem, pod izgovorom da se lakše nose sa problemima na poslu, životu i slično. Druga strana se tada okreće nekome tko je partnerova suprotnost, te najčešće dolazi i do preljuba.

Hormoni

Iako se većinom za muškarce govori da prolaze krizu srednjih godina, istu takvu krizu prolaze i žene. Panika oko starenja i toga da mladost prolazi, osjetiti živahnost, sreću i polet, također je i zeleno svjetlo za avanturu, nešto zabranjeno, nešto uz što će se ponovo osjećati mlado.

Zapostavljanje

Ignoriranje, isključivanje iz zajedničkih aktivnosti, ženama će biti znak da to potraže negdje drugdje. Naravno, pritom ne mislimo odmah, jer ipak, najprije će tražiti rješenje, pokušati to riješiti sa partnerom. No ako vide da je to nemoguća misija, te duže vremena nema pomaka, riješit će to sa nekim drugim.

Varanje nije jednostavan čin, a događa se mnogima, iako od toga okreću glavu. Varanje ne mora nužno biti nedostatak ljubavi prema svom partneru, već znak da u vezi nešto nedostaje. A u samome startu to je komunikacija, uvažavanje, predanost, nježnost…sve ono što ste imali na samome početku veze.

Razgovor, komunikacija, prisjećanje zajedničkih trenutaka, trebalo bi vas potaknuti na rješavanje problema, intimnost, jer varanje donosi još veći razdor u vezu.

Ana-Marija Karakaš