Poznajete li možda koju frendicu koja misli da živi u skladnom braku, osim što joj muža u zadnje vrijeme nikad nema kod kuće? Ili možda ipak poznajete frendicu s druge strane priče SENORITU PERDITU, vječnu ljubavnicu?
eva

Žena od koje strahuju sve žene, supruge, cure,  susjede, domaćice… Sve žene zaziru od ljubavnica, jer su mirišljave, ispilingirane,  sve za što jedna normalna žena nema vremena. Takve žene svim frajerima žele biti fatalne samo ne svojem frajeru. Djeluju samopouzdano,  ali njihovo samopouzdanje ovisi o iskri u oku oženjenog frajera na kojeg su bacile oko.

Većina ih ima otvoreni profil na svim društvenim mrežama sa hrpom selfia na kojima su u pomno odabranim pozama tako da već unaprijed žele dati do znanja onom s kim će imati poslovni kontakt da su vrlo seksipilne i zgodne, što je apsurdno jer osobno poznajem hrpu lijepih, prezogdnih i inteligentnih žena koje nemaju potrebu za takvim eksponiranjem.

O takvim ženama kola mit da će kumovati raspadu brakova, međutim one vrlo često kumuju raspadu vlastitih iluzija.

One su poput predatora, ali predatore u prirodi opravdavam jer oni funkcioniraju prema pravilima hranidbenog lanca, međutim predatore u emotivnom lancu nikako ne opravdavam.
Počnu sliniti na vrlo veliki plijen, počnu se šuljati oko plijena, proučavati njegove navike i čekati pravi trenutak kada će ga iza žbunja napasti.
U životinjskom svijetu sve počinje i završava jednim skokom , međutim kod ljudi sve započinje jednim skokom, a nastavlja se zavođenjem, „parenjem“ , iluzijama i građenjem dvorca od čokolade i na kraju vrlo često okretanjem glave.

Ono što zapravo želim reći je da one ustvari nisu mitske žene, one samo za razliku od normalnih žena sa 8-satnim radnim vremenom koje su na žalost često umorne za nekakvu posvećenost sebi, one ne samo da imaju vremena samo za sebe već se posvećuju sebi samo sa jednim ciljem, a to je da zavedu tuđeg muškarca. Niti jedna žene ne bi trebala strahovati, jer njena moć se temelji na staklenim nogama, njezino kompletno samopouzdanje se narušava i pretvara se u ono što je bila na početku…u običnog predatora koji proučava svoj plijen prije nego se baci na njega. Sva njena pokretačka snaga je upravo taj plijen i kada shvate da su one bile plijen, onda poput svih ostalih životinja u džungli ližu svoje rane.

Osobno sam imala priliku vidjeti mnoge SENORITE PERDITE. Otpočetka se nigdje ne nazire happy end. Zaljubljuju se u oženjenog frajera koji je isto licemjeran, zaljubljuju se u same sebe i u tu avanturu, dobivaju poticaj za sebičnošću.

Upravo je jedna od mojih prijateljica baš ta vječna ljubavnica konstantno fokusirana na nekog tipa za oktavu više koji još baš ništa ne vraća osim usputnog seksa. Dakle, naizgled sretno udana za dobricu koji je zaljubljen u nju istim intenzitetom kao i prvog dana, a ona je konstantno tražila strast i avanturu u nekom drugom, uglavnom na svom radnom mjestu. Tako da je već izmijenjala par frajera, a zadnji za kojeg znam je njen direktor koji je bio friško oženjen i imao malu bebu. Njemu je trebao usputni seks, a ona je vrlo privlačna plavooka naoko nježna djevojka čije nezadovoljstvo u braku se itekako može primjetiti.

Njen problem je bio taj što ona nije shvaćala da je ljubavnica, već je imala skroz iskrivljene vrijednosti, konstantno se uspoređivala sa njegovom suprugom, isticala njene mane i očekivala da će je zamijeniti sve dok nije saznala da mu je supruga ponovno trudna. Dakle, dok joj je govorio kako ga supruga ne privlači, ali kako nije pravi trenutak za bilo kakav konkretniji potez, uredno je ispunjavao dužnosti friškog supruga.

Ja je kao njena frendica nisam osuđivala, nekako sam naivno mislila…ok, ne možemo znati kada i u koga ćemo se zaljubiti, niti to možemo kontrolirati, čak mi ju je bilo i žao. Onako si mislim svaku večer mora legnuti u krevet s nekim tko je ne privlači, koja koma! Zaista sam ju žalila, čak je bilo i tragikomično koliko se je morala opravdavati kako bi izbjegla nježnosti koje je suprug želio izmjenjivati. Sad ju boli glava, sada su joj oni dani, sad joj je ginekolog zabranio bilo kakve odnose zbog ne znam čega…više se niti ne sjećam. Pa kasni dolasci doma nadajući se da će on već spavati, namjerna provokacija svađe kako joj se nebi približio i slično…

Ja sam joj stvarno htjela pomoći, ipak je ona moja frendica…Onda sam joj savjetovala da bude iskrena prema svom suprugu makar ostali u braku samo iz kompromisa jer i njemu treba šansa da krene dalje. E tu se dogodio trenutak kada ja nju više nisam razumjela…Kao ne može se rastati, gdje će živjeti, što će reći njena mama i tata, a tek tetke…Nije trenutak, nije još sve sigurno kako će stvari teći sa gospodinom OŽENJENIM. Onda sam se zamislila, pa ima siguran posao, dobru plaću, zaista mi nije bilo jasno o čemu priča. Ako govorimo o ljubavi, nema kalkulacije…ili nekog voliš ili ne voliš…Kako će stvari teći sa ljubavnikom ne utječe na činjenicu da voliš ili ne voliš svog muža. Ako ga ne voliš, pusti ga na slobodu, nije fer prema njemu.

Licemjerno je bilo to što želi sjediti na dvije stolice, nisam joj nikako mogla objasniti da za ljubav treba riskirati. Trebaš biti slobodan i čista srca da bi ti se dogodila ljubav. Dok sam ja živjela kao podstanar i sama plaćala svoje režije, ona je bila u braku kojeg je doživljavala kao zatvor jer nije htjela trošiti svoju plaću na stan i mogla je imati auto koji joj je kupio muž, a i svakodnevno joj ga je tankao. Zamislite! Pa ako je bila iz interesa u braku, bar je trebala platiti sve te besplatne stvari! Ja znam da je odvratno biti s nekim koga ne voliš, ali zato postavi prioritete! Odluči što ti je bitnije, da ti netko plaća režije ili da živiš za ljubav!

Da li su ti trenuci zavođenja tuđeg muškarca vrijedni gubljenja nečeg stvarnog jer je teško za očekivati da će ta osoba moći dobiti razumijevanje i simpatije čak i svojih najbližih. Pitam se da li se pitaju da li je bilo vrijedno. One ulaze u to same i kada sve završi, ostaju same i prolaze kroz krizu i te probleme same jer koja će je prijateljica tješiti i pružiti rame za plakanje jer u našem mentalnom sklopu ne postoji količina empatije za takve postupke, a svoju solidarnost nudimo uvijek prevarenoj ženi.

Uglavnom, moja SENORITA PERDITA je ostala u braku, veza s ljubavnikom je prekinuta nakon rođenja njegovog drugog djeteta, a ona sama je postala majka.

Ne znam više što se događa u njenoj glavi jer se ne čujemo već neko vrijeme, nekako su nam se putevi razišli. Da budem iskrena, naše prijateljstvo je nestalo kada se nije pojavila na PRVOM ROĐENDANU moga djeteta jer je imala spoj sa svojim LOVERBOY-om, a bila mi je najbolja frendica.

Nadam se da  sam srušila taj mit o ljubavnicama, one su isto stvarne žene, sa viškom vremena, manjkom pažnje pa čak i samopozudanja. Ne trebate se bojati takvih žena, jer one su samo kao „easy come, easy go….“  A svim senoritama PERDITAMA želim da se što prije osvijeste i da uskoče u svoje prave cipelice i postanu voljene i željene.

Pozdrav od Kraljice