• Sunce nije jedini neprijatelj kože.
  • Onečišćeni zrak potiče suhoću, nastanak bora i sitnih mrlja na licu
  • Samo hidratizirana koža je ona koža kojoj ćemo pomoći da čim dulje bude bez bora.

 

25. svibanj 2022. – Priznajmo, svi brojimo dane do početka godišnjeg odmora i uživanja na plaži ili planinama. Ipak, sunce nije jedini neprijatelj kože.  Onečišćeni zrak potiče suhoću, nastanak bora i sitnih mrlja na licu. S druge strane, koliko god da nam tijelo vapi za tekućinom na vrućinama, isto se događa i s našom kožom. Samo hidratizirana koža je ona koža kojoj ćemo pomoći da čim dulje bude  bez bora. Rješenje je jednostavno: hidratacija + antioksidansi + jak SPF = zdrava koža bez bora.

Uz kronološko starenje te starenje povezano s načinom života,  moramo se nositi i s oksidativnim stresom, glavnim uzrokom starenja kože. Ovaj biološki fenomen stvaraju slobodni radikali koji oštećuju strukturu stanica poput onih u našoj DNK, membranama, proteinima, itd. Naše tijelo prirodno proizvodi slobodne radikale i naše stanice prirodno imaju obrambeni mehanizam. S godinama raste neravnoteža između vanjskih uzročnika stresa (oksidacija) i obrambenih sposobnosti tijela (antioksidansi).

Broj potencijalnih uzročnika stresa povećava se s godinama i životnim iskustvima (UV zračenje, zagađenje, pušenje, itd.), obrambeni mehanizmi tijela su savladani, a starenje se ubrzava. Zato antioksidansi imaju ključnu ulogu u borbi sa starenjem. To su molekule koje potiskuju slobodne radikale ili njihovim zaustavljanjem (vitamini C i E) ili ojačavanjem sustava protiv slobodnih radikala u koži (selen, cink, koenzim Q 10 i superoksid dismutaza).  One ograničavaju štetan utjecaj oksidativnog stresa, koji je odgovoran za starenje kože, na stanice kože.

Za početak, neka vam bočica Avene termalne izvorske vode uvijek bude na dohvat ruke, neka bude u vašoj torbici i često pošpricajte lice. To je mala navika koja čini veliku razliku za kožu.

Neka vam i Hydrance UV Bogata hidrirajuća krema SPF 30 – Antioksidans bude pri ruci. Ona  hidrira i svakodnevno štiti kožu od UV zraka, slobodnih radikala i onečišćenja iz okoliša.  Umiruje suhu do vrlo suhu osjetljivu kožu i osigurava obnavljanje rezervoara vode u koži, ispunjujući ih Avène termalnom izvorskom vodom koja ima dokazano umirujuće i antiiritacijsko djelovanjeŠtiti od vanjskih agresija (UV zrake, slobodni radikali, onečišćenje okoliša) uz pomoć Sunsitive Protection fotozaštitnog kompleksa SPF 30 i antioksidansa Pre-tokoferil.

A-OXitive linija zadovoljava potrebe kože u svako doba dana, zahvaljujući proizvodima koji se prilagođavaju bioritmu kože te u pravom trenutku oslobađaju optimalnu količinu djelatnih sastojaka. Primjerice, hidratantna aqua-gel tekstura suptilnog mirisa A-OXitive vodene kreme vidljivo zaglađuje kožu lica i oslobađa prirodni sjaj kože. Provitamini C i E neutraliziraju štetni utjecaj slobodnih radikala, dok su za zaglađenost kože i prikrivanje umornih područja lica zaduženi bakrenasti i sedefasti aktivni sastojci koji ujednačavaju ten. Na površini kože se stvara svojevrsni nevidljivi veo koji pruža 24-satnu hidraciju i svježinu, služi kao barijera koja sprječava prodor nečistoća u dublje slojeve kože, ali bez osjećaja neugode i zatezanja.

Svi Eau Thermale Avène proizvodi rezultat su dugogodišnjih istraživanja i prodaju se samo u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama. Više o svim proizvodima možete pronaći na https://www.eau-thermale-avene.com.hr/.