29. srpnja, 2022 Tvrtka Samsung Electronics najavila je dolazak Bespoke AI™ perilice i sušilice, donoseći najodrživiju, najučinkovitiju i najinteligentniju Samsung perilicu i sušilicu do sada. Opremljene velikim kapacitetom i dizajnom koji štedi prostor, Bespoke AI™ perilica i sušilica pružaju snažne i pouzdane performanse koje štede energiju, resurse i novac. Daljnjim širenjem prepoznatljive Samsung Bespoke linije – od kuhinje do preostalih dijelova doma, nova perilica i sušilica rublja omogućavaju iskustvo prelijepog i funkcionalnog dizajna. Bespoke AI™ perilica i sušilica će od kolovoza ove godine biti dostupne u trgovinama diljem Europe i Bliskog istoka.

Štedite energiju, vodu i deterdžent sa svakim punjenjem

Novi Samsung Bespoke par za pranje rublja s prednjim punjenjem pruža novu razinu pogodnosti i učinkovitosti koja brojnim korisnima u svijetu omogućava da štede energiju, vodu i deterdžent kroz značajke održivosti pokrenute AI tehnologijom.

Bespoke AI™ perilica i sušilica donosi AI Ecobubble™ tehnologiju koja pretvara deterdžent u mjehuriće za brzo upijanje u rublje. Koristeći Ecobubble tehnologiju, perilica smanjuje potrošnju energije do 70% – donoseći jednaku razinu čistoće odjeće pa čak i u hladnoj vodi. Ova tehnologija također unaprjeđuje uklanjanje prljavštine za 24% i omogućava za 45.5% bolju njegu tkanine, čineći svako pranje sve čišćim uz kvalitetniju njegu nego ikada prije.

Korisnici također mogu smanjiti potrošnju energije s AI Wash Cycle, pametnom značajkom koja temeljito i nježno čisti odjeću uz manju uporabu vode i deterdženta. Detektiranjem težine i mekoće tkanine u svakom pranju i analizom razine zamućenosti vode, AI Wash Cycle aktivno prati trenutnu razinu prljavštine rublja. Optimizacija savršene količine vode i deterdženta postiže se pomoću korištenja Auto Dispense opcije za automatsko doziranje i kontinuirano prilagođavanje vremena namakanja, ispiranja i centrifugiranja. Ova značajka brzo i učinkovito postiže najbolje rezultate za svako pranje rublja.

Preciznije, Auto Dispense značajka upotrebljava točnu količinu deterdženta i omekšivača potrebnu za svako pojedino pranje, uklanjajući ono često nagađanje korisnika po pitanju pranja rublja. Sadrži količinu deterdženta dovoljnu i za do mjesec dana upotrebe, tako da se spremnik deterdženta ne mora puniti nakon svakog pranja.

Kada je u pitanju sušenje odjeće, Bespoke AI™ sušilica rublja također pruža raznolike opcije za uštedu energije. Bespoke AI™ sušilica sadrži Heat pump tehnologiju koja osigurava energetski učinkovit, ekonomičan i nježan način sušenja odjeće. S energetskim razredom A+++, Bespoke AI™ sušilica koristi ekološki osviještenu tehnologiju digitalnog inverterskog kompresora za što brže i učinkovitije sušenje rublja.

Konkretno, AI Dry značajka kontinuirano prati temperaturu i vlažnost, dok istovremeno prilagođava postavke kako bi korisniku osigurala optimalno sušenje odjeće bez gubitka energije. Korištenjem recikliranog toplog zraka, sušilica također može smanjiti ukupne troškove rada i ugljični otisak.

Kao i kod svih Bespoke uređaja, Bespoke AI™ perilica i sušilica s prednjim punjenjem integrirane su sa SmartThings aplikacijom omogućavajući korisnicima da preuzmu kontrolu nad vlastitom potrošnjom energije uz korištenje SmartThings Energy usluge. Ova usluga dopušta korisnicima da jednostavno prate i upravljaju potrošnjom energije te im predlaže načine za učinkovitije korištenje uređaja kako bi mogli održavati svakodnevnu održivost putem vlastite rutine pranja rublja. Dodatno, SmartThings Clothing Care opcija pruža optimalne usluge upravljanja odjećom koje su prilagođene pojedinom životnom stilu korisnika. Na temelju materijala odjevnih predmeta, obrazaca korištenja i trenutnog godišnjeg doba, SmartThings Clothing Care će korisniku preporučiti najbolji ciklus pranja i sušenja odjeće što će također omogućiti zakazivanje pranja rublja, naručivanje deterdženta i ostalo.

Dizajn koji prati životni stil korisnika

Sobe za pranje rublja mogu biti i moderne i funkcionalne. Bespoke AI™ perilica i sušilica dizajnirane su u skladu s Bespoke vizijom za stvaranje cjelokupnog korisničkog iskustva koje uzima u obzir korištenje, ali i prostor proizvoda.

SpaceMax™ tehnologija donosi više prostora unutar samog uređaja kako bi se optimizirao mehanički dizajn, uključujući veći bubanj bez povećanja vanjskih dimenzija. Tako korisnici mogu uživati u kapacitetu od svega 11 kilograma, najvećim ikad u kategoriji perilica od 600 milimetara. Novi Bespoke par za pranje i sušenje rublja s prednjim punjenjem sadrži moderan dizajn s ravnom prednjom stranom koji će se uklopiti u svaki stil interijera. Opremljeni su okruglim vratima od kaljenog stakla što ovim uređajima donosi i stil i izdržljivost. Bespoke AI™ perilica i sušilica rublja jednostavnog, ali čistog oblika savršen je izbor za svaki moderan dom.

Ravan Bespoke dizajn ovoj liniji uređaja također nudi praktičnost i fleksibilnost prilikom instalacije. Bez obzira jesu li posloženi okomito ili postavljeni jedan pored drugog, Bespoke AI™ perilica i sušilica pronaći će način da se integriraju u dom svakog korisnika.

Performanse kojima korisnik može vjerovati

Kupnja perilice ili sušilice rublja je velika investicija, stoga Samsung želi osigurati da su one izrađene da traju. Za razliku od tradicionalnih motora, napredni digitalni inverterski motor na Bespoke AI™ perilicama i sušilicama koristi jake magnete za tišu i snažniju izvedbu – a sve to uz manju potrošnju energije. Pružajući vodeću razinu izdržljivosti, ovaj motor koristi visokokvalitetne komponente i eliminira upotrebu istrošenih četkica. Također, Samsung nudi 20-godišnje jamstvo za digitalni inverterski motor u uređajima koji se prodaju u Europi i proizvode u SAD-u, naglašavajući svoju predanost u izradi proizvoda koji su, prije svega, održivi.