Jillian Cantor svestrana je američka autorica koja podjednako uspješno piše romane za djecu i za odrasle. Do sada je objavila deset romana, među kojima su i njezini najpopularniji naslovi za koje je dobila mnoga priznanja „The Hours Count“ i „Margot“. Cantor odmah po objavljivanju svojih romana zauzima vrhove ljestvica, a svaki u rekordnom roku postaje bestseler USA Todaya. Njezini naslovi prevedi su na 13 jezika, a sa svojim prvijencem „Izgubljeno pismo“, u prijevodu Aleksandre Barlović, autorica će osvojiti i hrvatsku publiku.

Lijep, dirljiv i nezaboravan roman „Izgubljeno pismo“ otkriva trajnu moć ljubavi i veza koje odjekuju tijekom vremena. Potresan, topao povijesni roman o ljubavi i preživljavanju, nadahnut stvarnim članovima pokreta otpora tijekom Drugoga svjetskog rata u Austriji te tajanstvenim ljubavnim pismom koje povezuje naraštaje obitelji. Ovaj roman ostaviti će bez daha sve one kojima se svidio potresan roman „Zaboravljene djevojke“ autorice Marthe Hall Kelly.

Da je Cantor ime na koje se u budućnosti može računati da će obarati rekorde i osvajati sve veći broj čitatelja, dokazuje i to da u manje od 6 mjeseci izlazi s čak dva nova romana. U listopadu slijedi poslastica za one mlađe čitatelje „The Code for Love and Heartbreak“, dok odrasli moraju čekati sve do ožujka 2021. kada se očekuje njezin novi roman „Half Life“.

RADNJA:

Austrija, 1938. godina. Kristoff je mladi šegrt židovskog majstora gravera. Kad njegov učitelj nestane u Kristalnoj noći, Kristoff je prisiljen gravirati poštanske marke za Nijemce. Istodobno radi uz Elenu, vatrenu kćer voljenog učitelja i s austrijskim pokretom otpora na slanju šifriranih poruka i krivotvorenju spisa. Kad se usred brutalnoga ratnog kaosa zaljubi u Elenu, mora pronaći način da spasi nju i sebe.

Los Angeles, 1989. godina. Katie Nelson prolazi postupak razvoda i dok čisti kuću i svoj život, nalazi zbirku poštanskih maraka koja je pripadala njezinu ocu, čovjeku koji se nedugo prije preselio u starački dom te gubi pamćenje. Kad procjenitelj Benjamin otkrije neobičnu marku iz Drugoga svjetskog rata zalijepljenu na staro ljubavno pismo, on i Katie kreću na putovanje koje će im otkriti priču o strasti i tragediji. Prošlost i sadašnjost isprepliću se kroz vrijeme i kontinente, a njihovo putovanje odvest će ih sve do netom srušenoga Berlinskog zida.