sw

Održan je Star Wars party povodom pretpremijere filma Rogue One. Prije posebne projekcije filma za udrugu Star Wars Hrvatska, članovi su se kostimirali i okupili u velikom broju u predvorju kina Cineplexx.

Od kostima su se mogli vidjeti Darth Vader s oficirima, Stormtrooperi, Jediji, Sithovi, nekoliko princeza Leia, a najnoviji kostimi iz udružne radionice su AT-ST koji je veličinom i pokretljivošću svima bio izvrstan i Jawa koji je odličnom izradom i upečatljivošću plijenio pažnju.

sw1

Zvijezda večeri je ipak bio specijalni gost – R2-D2. To je prvi R2-D2 pa i prvi droid viđen na našim prostorima. Filmska replika ovog astrodroida je sve ostavljala bez daha svojom preciznošću izrade i potpuno funkcionalnom elektronikom pa je u Star Wars glazbu šlag na torti bio prepoznatljivi zvuk beeepbeeeep, jezik malog droida.

Ivan Tolić je tom prigodom nahvalio Rogue one: „Dok je Epizoda 7 bila na određeni način reciklaža Epizode 4 ovdje su, unatoč tome što je radnja smještena u poznati vremenski period, uspjeli stvoriti nešto novo. Rogue One uspijeva popuniti rupe u radnji iz Epizode 4 te dodatno razviti, definirati i produbiti neke od već poznatih likova.“

Slično misli i Miro Miljković: „Film govori o odricanju, požrtvovnosti te predanosti. Ujedno ovo je pravi Star Wars film, prepun različitih likova, planeta, ideologije i koji savršeno uklapa sve ove elemente kao uvertiru u originalnu trilogiju. Izazov je bio pred tvorcima filma i usprkos manjku vremena napravili su film vrijedan gledanja.“

„Najdraži likovi su mi Chirrut i Baze jer imaju odličnu kemiju koja doživljaj filma čine još posebnijim.“ O filmu je rekla Nikolina Borščak, komentiravši i udružni party prije filma: Najbolji dodatak našoj ekipi bio mi je R2-D2 jer je konstantno uveseljavao samom svojom pojavom, a i glasanjem i svijetlima.“

S obzirom na to da je tematika filma poznata iz originalnih Zvjezdanih ratova, neki su se bojali kako će film biti dosadan ili predvidljiv cijelo vrijeme. „Poznata radnja uopće ne smeta, film je tako dobro postavljen da smo cijelo vrijeme bili napeti.“ objasnio je Matija Matečić.

Možemo zaključiti da su fanovi zadovoljni i da je Sila i dalje jaka! Ako se želite pridružiti najvećoj zajednici ljubitelja Star Warsa u Hrvatskoj, učlanite se u udrugu i MTFBWY!

FOTO: Svečana pretpremijera Rogue One u organizaciji Star Wars Hrvatska