Jezovita trodijelna dramska serija snimljena prema stvarnim ubojstvima koje je John Christie 1940-ih i 1950-ih godina izvršio u engleskom Notting Hillu.

 Zagreb, 13. srpnja 2021. – Gotovo sedamdeset godina poslije, niz pravosudnih pogrešaka zbog kojih je Timothy Evans obješen za zločin koji nije počinio – što je pridonijelo ukidanju smrtne kazne u Velikoj Britaniji – i danas fascinira ljude diljem svijeta. Rillington Place, uzbudljiva i mračna trodijelna dramska serija o zloglasnom serijskom ubojici Johnu Christieju, premijerno stiže na program Epic Drama u nedjelju, 25. srpnja, u 21:00 sat.

U režiji Craiga Viveirosa (Deset malih vojnika), svaka epizoda predstavljena je s gledišta drugog ključnog sudionika tog jezivog slučaja: Ethel, Timothyja i, napokon, Christieja. Scenaristi Ed Whitmore (He Kills Coppers) i Tracey Malone (Rođeni da ubiju) koristili su autentične povijesne izvore pohranjene u Nacionalnom arhivu i razgovore s preživjelim rođacima da bi otkrili zašto je Timothy optužen za ubojstvo, dok je Christie bio na slobodi sve do uhićenja 1953. godine.

Pomireni nakon devet godina odvojenog života, John Reginald Christie (Tim Roth) i supruga Ethel (Samantha Morton) doseljavaju se u prizemni stan na adresi 10 Rillington Place u zapadnom Londonu. Ethel se osobito teško prilagođava novom životu u malenom, oronulom prostoru, no ipak pokušava ugoditi svojemu suprugu. Deset godina poslije, nepismeni Timothy Evans (Nico Mirallegro) i supruga Beryl (Jodie Comer) useljavaju se u stan na katu i potpadaju pod utjecaj Christieja i njegovih priča. Nakon što Beryl zatrudni s njihovim drugim djetetom, a već ionako jedva spajaju kraj s krajem nakon rođenja malene Geraldine, Evansovi dopuštaju Christieju da im pomogne… što će za mladi bračni par imati kobne posljedice.

Zlokobnu i dramatičnu trodijelnu seriju o zloglasnim ubojstvima na adresi Rillington Place možete od 25. srpnja pogledati na programu Epic Drama, ekskluzivno nedjeljom navečer u 21:00 sat.