Prava mala sushi revolucija događa se ovih dana u Zagrebu. Nove boje, okusi i mirisi, koji nas privlače na prvu, najavljuju najuzbudljivije godišnje doba. Proljeće je vrijeme čišćenja organizma od teške zimske hrane stoga je u dnevnu prehranu poželjno uvrstiti lagana jela bazirana na povrću. Već je poznato da je egzotična azijska kuhinja osvojila nepca i najzagriženijih ljubitelja tradicionalnih specijaliteta.

Zagrebačka sushi oaza Bota Šare savršeno balansira i sljubljuje azijsku i tradicionalnu kuhinju. Poštujući izmjenu godišnjih doba, svoj je meni oplemenila sezonskim namirnicama koje najavljuju vrijeme procvata i radosti. Dolaskom toplih proljetnih dana tim restorana kreirao je nova jela puna osvježavajućih okusa i zamamnih boja koja možete pripremiti i u vlastitom domu.

Vijetnamske proljetne rolice s kozicama i povrćem početak su azijskog putovanja:)

Sastojci:
-200 g čistog mesa jadranskih kozica
-2 češnja češnjaka
-20 ml maslinovog ulja
-sol i papar po želji
-0,5 dcl maslinovog ulja
-100 g mrkve
-60 g zelene salate
-60 g rikule
-4 lista rižinog tijesta

Priprema:

Očistiti meso kozice od ljuske, zatim ih kratko popržiti na maslinovom ulje zajedno sa sitno nasjeckanim češnjakom. Mrkvu nasjeći na tanke prutiće i blanširati je. Listove rižinog tijesta namakati 2 minute u mlakoj vodi, zatim na njih posložiti sastojke – salatu, rikulu, mrkvu i kozice, zarolati ih i servirati sa umakom po želji.