c1Svi znamo kako je temeljito i svakodnevno čišćenje neophodno za njegu kože, a Clarisonic je nedavno predstavio novu liniju Nautical Summer Collection uključujući uređaj MIA 2 koji sonično čisti lice za koje je dokazano da je čak 6 puta učinkovitije od ručnog čišćenja!

Kao što možete vidjeti na slici lijevo, Clarisonic MIA 2 sastoji se od uređaja uz koji se dobije punjač pLink. Punjač se putem magneta pričvrsti na donji dio uređaja i kada se uređaj u potpunosti napuni može se koristiti pune 24 minute, dakle 24 dana s obzirom da je za jedno čišćenje dovoljna samo 1 minuta.

Clarisonic je svakako mislio na praktičnost, tako da se uređaj dobije u torbici koja ga štiti kada na primjer idete na godišnji i nosite ga sa sobom. Četkica također ima posebnu zaštitu.

c2

Odmah ispod četkice se nalaze postavke za paljenje i gašenje uređaja te gumb za podešavanje brzine (na raspolaganju ima dvije brzine).

c3

A sada prelazimo na ono bitno, ja koristim Clarisonic MIA 2 jednom dnevno kada skidam šminku prije spavanja. Nakon što očistim šminku sa očiju, pjenu za čišćenje lica nanesem na lice, navlažim malo četkicu i krenem s čišćenjem. Četkicom prelazim preko lica kako je preporučeno u uputama; 20 sekundi kružim po čelu, 20 sekundi po nosu i 20 sekundi po bradi, a 10 sekundi po svakom obrazu.

c4

Doduše, u uputama je naznačeno jednominutno čišćenje: 20 sekundi na čelu, 20 sekundi na nosu i bradi te po 10 sekundi na svakom obrazu, ali ja sam si malo prilagodila, pa odvojim za nos posebno 20 sekundi i za bradu 20 sekundi. Uređaj ima funkciju T-Timera, pa tokom čišćenja zvučnim signalom označava da se prijeđe četkicom primjerice s jednog obraza na drugi. S uređajem dobijete garanciju od dvije godine. Vodootporan je pa ga možete koristiti čak i u kadi ili pod tušem.

c5

Uređaj sam počela koristiti nedavno nakon što sam se vratila s mora i obično sam prakticirala otići u kozmetički salon prije odlaska na more i nakon dolaska, obzirom da mi se pore zatvore od svih silnih preparata koje koristim za zaštitu od sunca, a šminku da ni ne spominjem. Moram priznati da ovog puta neću imati potrebe otići kozmetičarki jer sam ovog puta sama sebi kozmetičarka uz pomoć Clarisonicovog MIA 2. Ono što me je oduševilo, to je izuzetno nježna četkica koja je rekla bih puno bolja zamjena od pilinga, ja čak nisam piling koristila često jer pretjerani piling zna iziritirati kožu, a morala sam i paziti o kojem je proizvodu riječ s obzirom da mi je koža osjetljiva. Ja sam razliku ojsetila na dodir kože već nakon prvog korištenja. Koža je znatno mekša i glatkija, a podatnost kože za bilo kakve proizvode za njegu možete najbolje uočiti ujutro kad se probudite. U slučaju zatvorenih i začepljenih pora (ukoliko se dobro ne očisti), koža ne može iskoristiti sav potencijal proizvoda za njegu bez obzira koliko kvalitetni proizvodi bili jer ih ne može u potpunosti apsorbirati. I to je po meni smisao ovog uređaja koji pomaže koži da se regenerira. Svaka koža ima sposobnost regeneracije pogotovo po noći, samo joj je potrebna mala pomoć. Koža noću intenzivno i ubrzano radi, pa joj je za regeneraciju potrebna maksimalna njega, a da bi to imala, potrebno ju je dobro očistiti kako bi iskoristila sve sastojke nekog proizvoda. Također bih htjela ovom prilikom napomenuti da je bitno po noći koristiti noćne kreme jer su bogatije obzirom da koža ima različite potrebe tijekom noći, dok je za dnevnu njegu bitno koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom. No da se vratim temi, meni je Clarisonic MIA 2 realno ispunio moja očekivanja.

Clarisonicov uređaj MIA 2, za razliku od sličnih uređaja koji su se nedavno pojavili na tržištu, ultrazvučno dubinski čisti pore i pomoću vibracija izvlači nataloženu nečistoću iz kože. Slični uređaji drugih brendova u većini slučajeva površinski otklanjaju nečistoću jer im se četkica samo rotira.

Cijena uređaja je oko 1300 kn i dugoročno se zaista isplati kupiti pogotovo ako ste jedna od onih koja redovito odlazi kozmetičarki ili vam se pak ne da ili jednostavno nemate vremena odlaziti redovito na tretmane u salone, a želite nešto poduzeti u vezi vaše njege. Ono što je sigurno, upotrebljavajući ovaj uređaj vaša koža će vam biti zahvalna na toj investiciji.

Uz uštedu koju ostvarite zamjenjujući tretmane u kozmetičkim salonima, svakodnevno si možete pruštititi laganu masažu lica koja poboljšava cirkulaciju kože, temeljito čišćenje kože, što rezultira poboljšanim tonusom kože, a uz redovitu uporabu i malo sreće možete smanjiti pore na licu. Već sam spomenula da svakako povećava apsorpciju sastojaka preparata za njegu kože, što rezultira mekšom i njegovanijom kožom. Usudila bih se reći da u potpunosti može zamijeniti piling, a čišćenje kod kozmetičarke prorijediti. Dakle, ne tvrdim da nikada ne biste trebali otići kod kozmetičarke, ali sigurno je da ne bi imali potrebe za čestim odlascima.

Moji dojmovi su svakako pozitivni, otkada koristim ovaj uređaj, koža mi je glatkija i blistavija i točno se vidi razlika kada nanesem puder, izgleda znatno bolje. Ali ipak sam ja šminkerica, i da mi nestanu svi mitiseri, ja bih i dalje šetala s puderom:)

c6

c7Htjela bih također spomenuti da uz Clarisonic MIA 2 uređaj koristim Biothermovu pjenu za čišćenje lica koja mi se pokazala kao najboljim izborom za čišćenje s četkicom.

Clarisonic MIA 2 uređaj toplo preporučujem svima koji svakodnevno koriste kompletnu šminku, a naravno i svima ostalima koji brinu o svojoj koži.