Tehnologija mora ići naprijed, a ljudi podržati nove načine rada, života, zabave. Neke stvari su potpuno prilagođene novim vremenima, a neke se još uvijek drže “između”. U tu kategoriju ubrajamo knjige. Današnji ljubitelji knjiga podijeljeni su kao nikada do sada. S jedne strane imamo one koji ne prihvaćaju ništa osim prave knjige u rukama, a s druge digitalce koji obožavaju prednosti novih tehnologija. A tu su i oni između koji uživaju u prednostima obje vrste knjiga. 

Bez obzira kojem tipu pripadate, ako volite knjige, sigurno vam nikada neće dosaditi miris kao i osjećaj držanja knjige u rukama. A za one koji se još nisu “opredijelili” donosimo razloge zašto više voljeti klasične knjige nego digitalne!

Dio su umjetnosti

Mnogo toga se danas smatra (opravdano ili neopravdano) umjetnošću, no pisana riječ svakako je umjetnost za sebe. Posebice kada se radi o knjigama koje sadrže i ručne ilustracije, posebno izrađenu naslovnicu, papir, korice.. Dohvatite li se recimo, bilo kojeg prvog izdanja poznatijih knjiga, u rukama ćete zaista držati umjetnost i komadić povijesti.

Digitalne knjige ne moraju biti vjerne originalu

Bilo namjerno ili ne, često se dogodi da se u nekim dijelovima razlikuju. Amater – čitač to neće ni primijetiti no dobro je znati kako ono što čitate možda nije ono što je prvobitno napisano. Kada u rukama držite “pravu pravcatu” knjigu, jedino što može biti izmijenjeno bilo bi napisano rukom, što bi bilo lako uočljivo. Ovdje se ne misli samo na knjige, već i na razne vodič i priručnike gdje je svaka informacija vrlo važna.

Fizičke knjige opstaju u svim vremenima

Ako ako se ne dogodi požar, fizičke knjige sigurnije su od digitalnih. Ne ovise o bateriji, softwareu, radu interneta. Bez obzira što se dogodi i gdje bili, ako sa sobom imate knjigu, nikada niste sami ili u dosadi. Fizička knjiga može biti i predivan dar koji se prenosi generacijama.

Odličan su poklon

Čak i ako u svom društvu imate one koji nisu nužno ljubitelji knjiga sigurno imaju barem neki hobi ili interes o kojim je napisana knjiga. Knjige su stoga divan poklon za apsolutno sve prigode. A osim drugima, možete ih pokloniti i sami sebi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli peekabook (@peekabook.hr)

Ljubitelje knjiga obično zanima i sve drugo vezano uz čitanje: dnevnici čitanja, lijepi rokovnici, tzv. “stationary” oprema, a da ne spominjemo kako uz knjigu odlično prija kava ili čaj. Čitati se može kroz cijelu godinu, na plaži, u stanu, na putu do posla..

A kako biste u čitanju uživali još više, svakako bacite pogled na odličnu ponudu brenda Peekabook. Svaki mjesec nude “kutijice sreće” koje, osim raznih noviteta i omiljenih knjiga uključuje i druge popratne sitnice koje ljubitelj knjiga vole. Možete je pokloniti sami sebi ili dragoj osobi. A osim unaprijed vidljivog sadržaja kutijice, možete naručiti i Mistery box ako volite iznenađenja. 

Upravo vas takvom kutijicom uskoro darujemo pa nas svakako pratite putem Facebooka za više detalja!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli peekabook (@peekabook.hr)

 

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 9. kolovoza je Biserka Piršlin. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju!