U suradnji s nakladom Znanje darujemo vas odličnim naslovima koje ćete obožavati čitati u sjeni hlada i s pogledom na more! Evo o kojim knjigama se radi.

Kaktus

https://znanje.hr/product/kaktus/299400

 

Susan Green posebna je u svakom smislu. Njezina obitelj i kolege nisu sigurni što bi mislili o njoj – smatraju je zajedljivom, emotivno nedostupnom i pomalo čudnom. No, Susan je sasvim zadovoljna svojim životom – vlasnica je idealnog samačkog stana u Londonu, ima posao koji odgovara njezinoj potrebi za logikom i redom te ‘partnerski sporazum’ koji zadovoljava njezine društvene i intimne potrebe. Ali kad se iznenada suoči s gubitkom majke i nevjerojatnom činjenicom da će i sama dobiti dijete, ostvaruje se njezin najveći strah – počinje gubiti kontrolu nad svojim životom. Činjenica da majčina oporuka neobjašnjivo ide u prilog neodgovornom bratu s kojim je u lošim odnosima, dodatno pogoršava cijelu situaciju. Dok joj se približava termin porođaja, a svijet na koji je navikla okrutno urušava, Susan iznenada pronalazi neočekivanog saveznika. Dobit će priliku upoznati pravu ljubav i naučiti voljeti samu sebe, no samo ako uspije dokučiti kako se tome nesputano prepustiti.

Ova knjiga je ujedno i preporuka knjižnoga kluba Reese Witherspoon, a evo nekih od komentara:

‘Savršeno štivo za ljubitelje romana S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu.’ – Red Magazine

‘Neodoljiv roman s ekscentričnom i simpatičnom glavnom junakinjom kojoj se život neočekivano okrenuo naglavačke… Duhovito i beskrajno šarmantno! – Kirkus Reviews

‘Neobična priča o ženi čiji osamljen, ali sređen život najednom postaje neuredan i pun ljubavi.’ – Booklist

‘Sjajan roman s neočekivanim zapletom, u kojem ćete uživati do posljednje stranice.’ – Publishers Weekly

Autorica ovog privijenca je Sarah Haywood. Sarah je studirala pravo i radila kao odvjetnica i savjetnica za pravne poslove prije nego što je uplovila u spisateljske vode. Živi u Engleskoj sa suprugom i dvojicom sinova. Kaktus je njezin prvi roman.

 

Vrela tišine

https://znanje.hr/product/vrela-tisine/405064

 

Vrhunska pripovjedačica Ruta Sepetys opet baca svjetlo na jedan od najmračnijih kutaka povijesti u ovom epskom, jezovitom romanu o identitetu, nezaboravnoj ljubavi, posljedicama rata i skrivenom nasilju tišine – nadahnuta stvarnim poslijeratnim teškoćama u Španjolskoj.

Radnja: Madrid, 1957. godine. Pod fašističkom diktaturom generala Francisca Franca, Španjolska skriva mračne tajne. U međuvremenu, turisti i strani poslovni ljudi hrle u zemlju, očekujući toplu dobrodošlicu sunca i vina. Među njima je i osamnaestogodišnji Daniel Matheson, sin naftnog magnata, koji u Madrid dolazi sa svojim roditeljima u nadi da će se kroz objektiv kamere uspjeti povezati sa zemljom rođenja svoje majke.

Fotografija – i sudbina – povezuju ga s Anom čije isprepletene obiteljske tajne razotkrivaju pritajeni stisak Španjolskog građanskog rata – kao i jezovite definicije sreće i straha. Daniel svojim fotografijama otvara neugodna pitanja čiji se odgovori kriju među opasnim sjenama, a rujući po njima biva stjeran u kut, prisiljen donijeti teške odluke kako bi zaštitio one koje voli. Životi i srca sudaraju se, razotkrivajući nevjerojatnu tamnu stranu sunčanog španjolskog grada.

 

Knjiga je ovo koju također hvale svi mediji i čitatelji:

‘Čudesan roman koji razgolićuje suvremeni fašizam i slavi ljudsku ustrajnost.’-Kirkus

‘Remek-djelo povijesne fikcije. Ruta Sepetys je matador, čitatelj je bik i, svaki put kad pokušavate zatvoriti knjigu, pred očima vam poput crvenog plašta bljesne neka nova informacija i tjera vas na nastavak čitanja.’ – The Harvard Crimson

 

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 30. srpnja je Biljana Živković i prijateljica koju je tagirala. Molimo dobitnicu da se javi u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!