Zaklada „Hrvatska za djecu“ osigurala je 250 tisuća eura kojima će pomoći u obrazovanju 200 učenika i studenata iz cijele Hrvatske. Ova institucija prepoznatljivog identiteta i karaktera koja empatijom, stručnošću i inovativnošću aktivno doprinosi kvalitetnijem odrastanju djece u Hrvatskoj poziva učenike i studente da se prijave na natječaj za dodjelu stipendija.

Natječaj za stipendije za učenike srednjih škola, bit će dostupan od 7. rujna do 7. listopada 2023., a svakome od 100 izabranih učenika bit će dodijeljena stipendija u iznosu od 1.000 €. Učenici se za natječaj mogu prijaviti na https://www.zhzd.hr/hr/otvoreni-natjecaj-stipendije-ucenici/50 gdje se nalaze i uvjeti te kriteriji odabira učenika.

U drugom natječaju koji će biti otvoren od 12. rujna do 12. listopada 2023., Zaklada će dodijeliti 100 stipendija studentima u iznosu od 1.500 € za svakog studenta. Oni se na natječaj također mogu prijaviti na https://www.zhzd.hr/hr/otvoreni-natjecaj-stipendije-studenti/1198 gdje se nalaze i uvjeti te kriteriji odabira studenata.

Zaklada istovremeno nastavlja pružati raznovrsne oblike podrške za djecu iz obitelji slabijeg imovinskog stanja tijekom cijele godine. Dodjeljuju čak 26 različitih vrsta potpora koje obuhvaćaju različite skupine djece, uključujući bolesnu, udomljenu, darovitu i djecu u sustavu obrazovanja. Obitelji se za potpore mogu prijaviti na https://www.zhzd.hr/hr/vrste-potpora/34.

Zakladu “Hrvatska za Djecu” osnovala je Republika Hrvatska 2008. godine, a upravljačka prava i obveze obnaša Vlada Republike Hrvatske. Tijekom 15 godina svog djelovanja, Zaklada je pružila ogromnu podršku više od 100.000 djece i mladih, dodjeljujući gotovo 16 milijuna eura pomoći. Ova podrška obuhvaća: 4,5 milijuna € za fizičke osobe, 4,4 milijuna € za pravne osobe, 5 milijuna € za stipendije, 1,9 milijuna € za prehranu djece u školama te 115 tisuća € za samostalne projekte.

Zaklada se u svom dugogodišnjem radu ističe i brojnim samostalnim projektima kao što je projekt „I ja putujem“ kojim je ove godine omogućeno ljetovanje za 18 potrebitih obitelji. Tu su i projekti „Moja maturalna večer“ koji već niz godina potrebitim maturantima omogućuje nezaboravno iskustvo prave maturalne večeri u kreacijama hrvatskih dizajnera, „Naša zelena uspomena“ koji djecu iz udomiteljskih obitelji vodi na zajedničko putovanje i na uzbudljiv i edukativan način upoznaje s ljepotama naše zemlje te brojni drugi.

Za više informacija o Zakladi i njenim aktivnostima, posjetite službenu web stranicu Zaklade www.zhzd.hr