‘Žena koja je slikala kanom’ iz pera autorice Alke Joshi živopisan je i neodoljiv roman koji prikazuje borbu jedne žene koja traži svoje mjesto u društvu, balansirajući između tradicionalnih i modernih vrijednosti. Roman ‘Žena koja je slikala kanom’ otvara vrata u svijet koji je istodobno raskošan i fascinantan, bijedan i okrutan. Ova svjetska uspješnica oduševila je milijune čitatelja, što dokazuje i činjenica da je knjiga provela rekordan broj tjedana na popisima najprodavanijih romana New York Timesa, USA Todaya, Publisher Weekleya, Tortonto Stara, LA Timesa, a također je i našla svoje mjesto među knjigama koje su odabrane za čitanje u knjižnom klubu Reese Witherspoon Hello Sunshine.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mozaik knjiga (@mozaik_knjiga_mk)

Zahvaljujući produkcijskoj kući Miramax na male ekrane uskoro stiže i serija koja se snima prema ovome romanu. Glavna uloga u filmu dodijeljena je velikoj zvijezdi Freidi Pinto, poznatijoj po ulozi u Oscarom nagrađenom filmu ‘Milijunaš s ulice’.

Ovu debitantsku senzaciju na hrvatski je prevela Vesna Valenčić.

 

Elokventan debitantski roman… dirljiv… Joshi majstorski balansira čežnju za spoznavanjem sebe i potrebu za obiteljskom ljubavlju.’ – PUBLISHERS WEEKLY

Joshi je omogućila očaravajući pogled u prošlost uz jaku heroinu koja je zavrijedila da je potičemo.’ – BOOKLIST

Bogat detaljima te prepun okusa i tekstura, roman Žena koja je slikala kanom nevjerojatan je pogled u indijsku kulturu sredine prošloga stoljeća.’ – BOOKPAGE

RADNJA:

Bježeći od dogovorena braka ispunjena nasiljem u 50-im godinama prošlog stoljeća, sedamnaestogodišnja Lakshmi sama odlazi iz svojega sela i stiže u živopisni ružičasti grad Jaipur. Ondje postaje žena koja slika kanom i pouzdanica, veoma tražena među bogatim ženama više klase. No, premda su joj povjerene tajne bogataša, ona ne smije razotkriti svoje… Poznata po svojim originalnim dizajnima i mudrim savjetima, Lakshmi mora biti veoma oprezna kako bi izbjegla ljubomorne tračeve koji bi uništili njezin ugled i mogućnost zarade. Dok nastoji ostvariti svoj san o neovisnu životu, jednoga je dana iznenadi susret s mužem koji ju je pronašao nakon toliko godina. S njim je mlada djevojka, sestra za čije postojanje Lakshmi uopće nije znala. Odjednom joj se život okreće naglavce. Ona ipak ustrajava, koristi svoje talente i usput pomaže onima koji je okružuju.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 7. kolovoza je Alenka Šaka i prijateljica koju je tagirala. Molimo dobitnicu da se javi u inbox 🙂 Hvala svima na sudjelovanju!