S prvim jesenskim danima, dolaze i fini recepti od kestena. Ako ste ljubitelji kesten pirea ili pečenih kestena onda morate probati najnoviji namaz malog obiteljskog gospodarstva iz mjesta Ferenci, u blizini grada Ozlja, na području Parka prirode Žumberak.

Ovom kremastom fantazijom možete mazati palačinke, šnite toplog kruha, koristiti za kolače ili prazniti staklenku žlicom😊 i opuštati se u kišnim danima.

Kestenmaza je namaz od kestena koji sadrži: kesten, čokoladu, šećer, pektin, dekstrozu, prirodni konzervans- kalij sorbat i regulator kiselosti- limunsku kiselinu.

A kako je zapravo nastala kestenmaza, ispričala nam je Danijela iz obiteljskog OPG-a Štenta:

‘Kako na našem Opg- u proizvodimo sokove, sirupe i džemove od voća, ove smo se godine opremili novim pogonom za preradu voća. Naveliko smo krenuli sa preradom jabuka u sok u jabuke. Dok sam punila sok od jabuke u boce, u nekom trenutku prišao mi je suprug Ivica koji je tada prešao jabuke i rekao kako bi ova nova linija za preradu bila savršena za izradu kesten pirea. Odmah se rodila ideja- napravit ćemo namaz od kestena.

Ova prva varijanta neka bude sa dodatkom šećera i čokolade – to svi vole.’

Zaželite li se slatkih, a zdravih napitaka i namaza, mi vam toplo preporučamo da zavirite u ponudu OPG Štenta gdje ćete naći osim sokova, sirupa, džemova, proizvoda od meda čak i prirodnu kozmetiku!

Ponudu možete pogledati na linku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Opg Štenta (@opgstenta)

Dobitnica u darivanju objavljenom 4. listopada je Tatjana Španiček. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!