2. siječnja 2024. – Siječanj donosi Tvornicu lutaka, novu premijeru na programu Epic Drama. Ta je serija snimljena po istoimenom bestseleru britanske spisateljice Elizabeth Mcneal. Priča je to o sestrama blizankama Rose i Iris. Iris želi postati slikarica, no ubrzo se nađe u opasnoj mreži opsjednutosti i izdaje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Epic Drama Hrvatska (@epicdramahr)

London, 1851. godina. Iris zarađuje za život oslikavanjem lutaka zajedno sa sestrom blizankom Rose, no sanja o tome da postane slikarica. Noću potajice slika i brusi svoj zanat. Silas je taksidermist i vlasnik trgovine prepune svojih kreacija. Nada se da će jednog dana pronaći toliko jedinstven izložak da će postati slavan. Louis, slikar prerafaelit, u potrazi je za svojom sljedećom muzom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Epic Drama Hrvatska (@epicdramahr)

Njihova se tri svijeta susreću u gradu koji nestrpljivo iščekuje Veliku izložbu, a Iris dobiva priliku pobjeći i započeti novi život. Da bi to učinila, mora napustiti svoju sestru, žrtvovati ugled i krenuti u nepoznato. Dok se Irisin svijet širi, suočava se s izazovnim patrijarhalnim uvjerenjima, istražuje svoju seksualnost i počinje doživljavati sve ono o čemu je oduvijek sanjala. Ali nad njezinu novostečenu neovisnost nadvija se tama.

Tvornica lutaka napeta je povijesna drama s britkim modernim pristupom te uzbudljiva priča o ljubavi, umjetnosti, slobodi – i o onome što se dogodi kad se žena usudi uzeti ono što želi u svijetu koji bi je radije ubio nego joj to dopustio.

U glumačkoj su ekipi Esmé Creed-Miles (Hanna) kao Iris, Éanna Hardwicke (Normalni ljudi) kao Silas, Mirren Mack (Vještac: Krvno podrijetlo) kao Rose i George Webster (Sezona vjenčanja) kao Louis. Pridružili su im se i Pippa Haywood (Tjelesni čuvar), Sharlene Whyte (Stephen), nova zvijezda Reece Kenwyne-Mpudzi, Freddy Carter (Sjena i kost), Saoirse Monica Jackson (Cure iz Derryja), Laurie Kynaston (Sandman: Kralj snova), Jim Caesar (Vještac), Akshay Khanna (Chloe), Aysha Kala (The Undeclared War) i Nell Hudson (Došljakinja).

Elizabeth Macneal pridružila se Charleyju Milesu u ulozi scenaristice i izvršne producentice serije. Sacha Polak (Hanna, Dirty Gold) režirala je četiri epizode, dok je Cathy Brady (Wildfire) režirala četvrtu i petu epizodu. Suzanne McAuley (Magpie Murders, Maigret) producentica je serije, dok je Julie Harkin (Mogu te uništiti, Becoming Elizabeth) surađivala pri odabiru glumaca.

Tvornicu lutaka premijerno pogledajte na programu Epic Drama u ponedjeljak, 8. siječnja, u 21:00 sat.

Za više informacija o programu Epic Drama, posjetite www.epicdrama.hr