Na događaju u organizaciji adidasa i Intersporta pod imenom „Otkrij brzinu“ okupilo se više od 700 ljudi, a brzinu svog nogometnog udraca testiralo je njih čak 180. Među njima i poznati influenceri Fran Lauš, Renato Erceg, Crni Ante i Malajski Tapir  

19. rujna 2023.adidas i Intersport su za sve ljubitelje nogometa u nedjelju, 17. rujna, na krovu Arena Centra organizirali zanimljiv sportski događaj pod nazivom „Otključaj brzinu“. Mjerila se brzina nogometnog udarca. Čak 700 ljudi okupilo se na, za tu prigodu kreiranom, umanjenom nogometnom terenu te je njih 180 testiralo brzinu svog udarca na mali gol. Povod je bilo predstavljanje najnovije inovacije na tržištu nogometne obuće – novog modela kopački adidas X Crazyfast koje su osmišljene kako bi svim nogometnim entuzijastima pružile mogućnost unapređenja njihovih performansi.

Nogometni igrači i entuzijasti svih uzrasta natjecali su se noseći X Crazyfast, a time su sudjelovali u nagradnoj igri u kojoj vlasnik najbržeg udarca može osvojiti upravo najnoviji model adidas kopački. Pobjednici natjecanja bit će objavljeni na web stranici Intersport.hr.

Događaj su posjetili i influenceri Fran Lauš, Renato Erceg, Crni Ante i Malajski Tapir, ali i Dinamove uzdanice Antonio Marin, Sandro Kulenović i Luka Vrbančić. Influenceri su također testirali svoj nogometni šut, a pobjedu je uvjerljivo uzeo Crni Ante udarcem koji je ostvario brzinu od 109km/h. Sve to pratili su Dinamovi igrači koji su sve natjecatelje savjetovali o najboljoj nogometnoj tehnici.

Osim domaćih nogometaša, nove kopačke obožavaju i svjetske zvijezde kao što su Leo Messi i Mo Salah. Svi spomenuti igrači neizmjerno cijene njihov dizajn i specifikacije. X Crazyfast modeli imaju nadograđenu adidasovu inovativnu SPEEDFRAME tehnologiju potplata koji pruža optimalnu udobnost te ključne značajke za dinamičko kretanje po terenu. Model P1 poseban je zbog AEROCAGE inovacije, podstave dizajnirane za pružanje potpore i stabilnosti stopalu, te zbog AEROPACITY SPEEDSKIN jednoslojne prozračne mreže koja pruža udobost i osjećaj ‘druge kože’ na stopalu. Uz takvu tehnologiju kopačka je postala lagana, a istovremeno pruža potporu i stabilnost pri velikim brzinama. Iskusni nogometaši kažu kako je upravo to izuzetno važno kod savršene obuće za nogomet.

S obzirom na adidasovu kontinuiranu posvećenost održivosti i smanjenju plastičnog otpada X CRAZYFAST modeli ne sadrže poliester. Dodatan pregled performansi X CRAZYFAST kopački dostupan je na stranicama Intersporta.