Narušavaju li godine zajedničkog života brak ili osnažuju bliskost između partnera? Koliko dugo traje bračna idila? Kada je točno trenutak u kojem shvatite da je vaše sudbonosno da ipak bila pogreška i prestanete stvari gurati pod tepih? Tko je kriv što će vaša bajka na kraju biti samo dio crne statistike o svakom trećem propalom braku?

Scene iz bračnog života predstava je koja donosi uprizorenje jednog tipičnog braka kroz sve faze – od početnog zanosa, preko razbijenih iluzija uslijed realnosti koju donosi svakodnevica, pa sve do finalnog priznanja o razočaranju i pozivu na preispitivanje odnosa, ali i vlastitih odluka.

Komad je rađen po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike. Premda hvaljena od strane kritike, bila je optuživana za lavinu razvoda koju je pokrenula nakon premijernog puštanja na male ekrane u Švedskoj. Scene iz bračnog života svakako su jedna su od najgledanijih europskih serija, a nedavno su doživjele dugo očekivani HBO-ov remake Hagai Levija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara Krcunovic (@tamarakrcunovic)

Portret ljubavi i psihološkog “ratovanja“ bračnih partnera postao je kultni tekst koji je utjecao i na Woodyja Allena, Richarda Linklatera, ‘Seks i grad’, ‘Marriage Story’ i mnoga druga filmska i TV ostvarenja.

Priča prati odnos bračnog para u 40-im godinama, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, odvjetnice za razvode. Iako na prvu njihov odnos djeluje idilično i skladno, Bergman razotkriva pukotine i pritajeni nesklad kojim reflektira vlastito iskustvo trideseetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kada se jedna za drugom krenu redati slike iz njihovog svakodnevnog života, te na površinu počnu izbijati nezadovoljstvo i frustracija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Zlatan Vidovic (@vidovic.zlatan)

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tamara Krcunovic (@tamarakrcunovic)

Predstava “Scene iz bračnog života”, u kojoj igraju Zlatan Vidović i Tamara Krcunović, u režiji Ane Tomović, premijerno će se u Hrvatskoj izvesti 16. veljače 2023. u 20 sati u HKD-u na Sušaku u Rijeci, a potom 17. veljače u Kerempuhu u Zagrebu.

Portret ljubavi i psihološkog “ratovanja“ bračnih partnera postao je kultni tekst koji je utjecao na Woodyja Allena, Richarda Linklatera, ‘Seks i grad’, ‘Marriage Story’ i mnoga druga filmska i TV ostvarenja, a nerijetko je bio optuživan i za pokretanje lavine razvoda.

Svoje ulaznice možete nabaviti u sustavu Mojekarte.hr