S vremena na vrijeme svi prolazimo kroz ‘suho’ razdoblje i iako obično mislimo da je naša želja da se vratimo u igru posljedica hormona, zapravo postoje opravdani razlozi da izađemo van i zaista se vratimo u igru.

Posljedice neseksanja vas mogu iznenaditi, ali uvjeravamo vas da su itekako stvarne. Ukoliko želite ponovo imati ugodan seksualni život, bolje poslušajte upozorenja koje vam daje vaše tijelo. Evo koje mogu biti posljedice ukoliko se ne seksate na duže vrijeme!

Gubite želju za seksom

Kada se ne seksate, tijelo proizvodi manje hormona koji potiču vašu seksualnu želju .

Češće se razbolijevate

Jeste li znali da ljudi koji imaju seks jednom ili dva puta tjedno imaju višu razinu protutijela za borbu protiv prehlade? To znači bolju zaštitu od prehlade i gripe.

Bolniji PMS!

Jesu li vam grčevi malo intenzivniji u posljednje vrijeme? Čini se da se ne seksate! Redovan seks potiče proizvodnju više estrogena koji smanjuje bolove tijekom PMS-a.

Vaginalni mišići slabe

Vaginalni mišići počinju se opuštati.

Produktivniji ste!

Nisu sve posljedice negativne. Seksualna energija mora se negdje potrošiti, a žene imaju veću vjerojatnost da će je kanalizirati u posao.

Sljedeći put seks može biti neugodan

Samopouzdanje je izuzetno bitno za seksualni život, a definitivno ga gubite kada nemate redovite spolne odnose.

Mrzovoljnost

Mrzovoljna? Nedostatak seksa je glavni krivac.

Veći rizik od bolesti srca

Zvuči suludo, ali jedno je istraživanje pokazalo da seksanje tri ili više puta tjedno smanjuje rizik za moždani udar i srčani udar.

Vaše čulo mirisa postaje sve gore

Debljanje

Seks nije samo vježba. Tijekom seksa proizvodi se testosteron koji daje bolje rezultate pri vježbanju, a vašem metabolizmu daje ‘vjetar u leđa’.

Polutrajno loše raspoloženje

Jeste li znali da je sjeme antidepresiv? Ozbiljno. Kako god ga konzumirali vaginalno ili usmeno, podižete raspoloženje.

Seksualni snovi

Još jedna posljedica koja i nije tako loša:)