21. travnja 2023.Poliklinika Estera predstavila je Vivace, svoj novi uređaj za radiofrekvencijski microneedling, prvi te vrste u Hrvatskoj. Vivace je medicinski high-tech uređaj iz Južne Koreje, zemlje koja se nalazi u samom vrhu svjetske estetske industrije.

Predstavljanje uređaja svojim je dolaskom uveličao veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj, Nj. E. Hong Sungwook sa svojom obitelji, koji je u svom govoru rekao: „ Korejska industrija ljepote jedna je od najnaprednijih industrija ljepote na svijetu. Možda čak i najnaprednija, s visoko postavljenim standardima što je razlog zašto su korejski estetski proizvodi i uređaji svjetski priznati.

Sjajna je vijest da je Estera u Zagrebu prva poliklinika u Hrvatskoj koja je prepoznala potencijal ponuditi ovakvu vrstu uređaja i proizvoda za hrvatsko tržište.

Danas slavimo korejski uređaj za estetsku medicinu Vivace – radiofrekvencijski microneedling, jedan od najboljih, ako ne i najbolji te vrste na raspolaganju i sada dostupan samo ovdje u Esteri.“

Događaj je okupio poznate doktore kao što su Dr. Marina Gelo, Dr. Ivana Kolčić i Dr. Sanja Tadić. Događaju su prisustvovale i poznate ličnosti s estrade: Severina Vučković, Lana Pavić i Edin Mehmedović, te poslovni ljudi Jako Andabak i ravnateljica Poliklinike Aviva, Dr. Nevenka Kovač.

Tehnologija u službi prirodne ljepote

Na našoj će se koži s vremenom neizbježno pojaviti bore i druge promjene, međutim njih je upotrebom najmodernije i najnaprednije tehnologije moguće znatno ublažiti. Estetika novog doba i vrhunska tehnologija savršen su spoj jer nam omogućuju da izgledamo najbolje u svakoj dobi. Poliklinika Estera pozicionirala se kao mjesto gdje je estetska dermatologija u službi prirodne ljepote, a niz uređaja koji se koriste za efikasno pomlađivanje kože, nadopunio je prvi korejski uređaj za radiofrekvencijski microneedling u Hrvatskoj, Vivace.

Radiofrekvencijski microneedling uređajem Vivace, jednostavan je i minimalno invazivan tretman s izuzetno kratkim vremenom oporavka. Ovaj tretman ublažava dublje i pliće bore, strije, zateže kožu, smanjuje pore, popravlja tonus i teksturu kože te ujednačava njezinu boju, a odlične rezultate pokazuje u borbi s ožiljcima. Jedan do dva dana nakon tretmana prisutno je crvenilo, a tretman je srednje bolan. Tretman je, ovisno o preporuci doktorice, potrebno ponoviti 3 do 4 puta u vremenskom razdoblju od 4 do 6 tjedana. U kombinaciji s drugim terapijama i tretmanima koje nudi Poliklinika Estera, rezultati su zavidni.

Nova generacija tretmana

Radiofrekvencijski microneedling Vivace je nova generacija tretmana za obnavljanje kože, a kombinira microneedling s radiofrekvencijskom energijom (RF). Tretman stimulira proces iscjeljenja kože stvarajući prirodan kolagen i elastin koji omogućuju koži da bude zategnutija, ujednačenija i glađa. Ovu najnoviju generaciju radiofrekvencijskog microneedlinga odobrila je i Američka agencija za hranu i lijekove (FDA).

Uređaj koristi 36 tankih iglica obloženih zlatom koje ulaze u kožu i stvaraju mikro ozljede, kako bi potaknule prirodan proces zacjeljivanja. Kroz iglice prolazi radiofrekvencijska energija koja stimulira brzo zacjeljivanje, budući da djeluje kroz više dubljih slojeva kože.

Sinergijsko djelovanje

Kombinacija microneedlinga i radiofrekvencije ima znatno veće benefite nego svaki od tretmana posebno, budući da stimulira proizvodnju kolagena kroz površinske, ali i dublje slojeve kože. Radiofrekvencijski microneedling je znatno učinkovitiji te iza tretmana ostavlja minimalne tragove zahvata. Osim toga, tehnologija koju koristi Vivace, omogućuje veću preciznost i sterilnost, a za vrijeme tretmana koristi se i tehnologija protuupalnog crvenog svijetla, kao i antibakterijskog plavog svijetla.

Kako biste provjerili jeste li kandidat za Vivace RF microneedling, javite se s povjerenjem u Polikliniku Estera, Trpinjska 7, Zagreb. Prije tretmana je potreban pregled dermatologinje koja će vam dati sve potrebne informacije i savjetovati vas o njezi kože nakon tretmana.