Sva sredstva bit će donirana obitelji Kalfić kako bi se djelomično pokrili iznimno veliki troškovi daljnje rehabilitacije

25. svibnja 2023. – Humanitarna akcija pod nazivom “Velika vina za veliku stvar” održat će se u poznatom zagrebačkom restoranu Lido, u srijedu, 31. svibnja, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Ilica s početkom u 18 sati. Tijekom večeri bit će organizirana velika aukcija 50-ak kvalitetnih butelja vina poznatih hrvatskih vinara koji su odlučili biti dijelom ove humanitarne večeri, a kako bi se financijski pomoglo obitelji Kalfić i 12-ogodišnjem Franji koji je u procesu oporavka i rehabilitacije nakon transplatacije pluća i preboljenja leukemije. Za cjelovečernji program ove hvalevrijedne akcije bit će zadužen dinamični voditeljiski duo Maja Šuput i Franjo Ridjan. Legendarni Neno Belan pobrinut će se za glazbenu atmosferu humanitarne večeri na Jarunu, dok će ukusne delicije tijekom večeri pripremati poznati chef i član žirija showa MasterChef Melkior Bašić.

Rotary klub Zagreb Ilica odlučio je organizirati aukciju vina po uzoru na najveće aukcijske kuće, sa ciljem da se barem dijelom financijski pomogne obitelji Kalfić te malenom Franji u procesu oporavka i rehabilitacije nakon zahtjevne transplantacije pluća te preboljenja leukemije. U aukciji će se licitirati za najkvalitetnije butelje vina iz svih dijelova Lijepe naše, od kojih će neka uključivati i arhivska vina, čuvana za posebne prilike. Sve butelje koje budu predstavljene dolazit će u formatu Magnum od 1,5l, Double Magnum od 3,0l, ali i veće.

“Zadaća je i dužnost svakog čovjeka brinuti o onima kojima je pomoć najpotrebnija, a poglavito ako se radi o djeci koja predstavljaju našu budućnost. Humanitarne akcije poput ove brišu podjele u društvu kojima se bavimo svaki dan te nam pokazuju kako oko nas postoje ljudi kojima je pomoć nužna kako bi imali svjetliju budućnost. Nama je cilj ovim putem pomoći čitavoj obitelji koja se susrela s puno više teških trenutaka nego većina nas, ali koja ne odustaje i nastavlja se boriti. Zahvaljujemo svima onima koji će svojim dolaskom uveličati večer, ali i svima koji će donirati sredstva na račun humanitarne akcije”, izjavio je Samir Vreto, predsjednik Rotary kluba Zagreb Ilica.

Ulaznice za humanitarnu večer mogu se kupiti na stranici Entria, a prikupljeni iznos bit će u potpunosti doniran obitelji Kalfić. Svi oni koji ne mogu sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji, a voljeli bi pomoći, to mogu napraviti donacijom u skladu sa svojim mogućnostima na broj računa: HR4624020061500128353.