bettyKako da se predstavim? Hm, postoji u povijesti umjetnosti; žena sa bisernom rinčicom, djevojčica sa lutnjom, markiza sa psom itd…..Ja sam žena sa podočnjacima! Tako bi se zvalo djelo, da moju malenkost netko odluči pretočiti u sliku. Bojim se i pomisliti kakvu inspiraciju bi dobili ekscentrici poput veličanstvenog Picassa, vjerovatno bi slika bila “podočnjak sa ženom“.

Ne znam koliko ozbiljno može “zvučati” frustracija podočnjacima, kada su ljudi opterećeni puno ozbiljnijim problemima, od kredita, nezaposlenosti, nelikvidnosti itd…No, moja je frustracija vremenom postala “moja dijagnoza”. Šta te muči? Ne, nesanica, ne kile, ne besparica, već-podočnjaci!

Podočnjaci, od kada su se odlučili naseliti na mom licu imaju naravno, demografski položaj sklon podmuklim promjenama, od veličine do visine…..čak, mislim da bi se po njima mogla napraviti prava, pravcata karta sa radiusom i nadmorskom visinom koliko su evoluirali sa godinama.
Ukoliko bih ulovila dobru “žnjoru” u Gradskoj čistoći, mogla bih slati mjesečne fakture za sve gradske četvrti kojima prođem i podočnjacima pometem tlo.
Inače je vrlo popularno vaditi korijene od imenica, prilikom tekstovnih obrada, npr. micro=malo na grčkom, tako vjerujem da su podočnjaci nastali od poda+očnjaci=podočnjaci, tj. ljudima poput mene su od bijesa rasli očnjaci dok su donjim kapcima meli podove!

Da se dominacija podočnjaka otela kontroli, shvatila sam kada sam počela razmišljati o njima kao o zasebnom stvoru. Tipa, idem izvaditi putovnicu sebi i svojim podočnjacima, trebam novi leasing za auto-za sebe i eventualno “tačke” za podočnjake, čak mislim da je diskriminirajuće da ja imam OIB, a podočnjaci ne.
Dakle, kao šta ste primjetili ni “crni humor” nije izbrisao, a ni umanjio moje podočnjake. Kada smo već kod toga, mogu iskustveno potvrditi da niti arsenal raznih korektora i iluminatora, nisu iz bitke sa podočnjacima izašli kao pobjednici, već apsolutni gubitnici, jer dapače još su ih istaknuli u svoj njihovoj raskoši. Znam da ova tvrdnja može “zapeti za podočnjak” mnogim i velim vizažistima, koji će istaknuti manjkavost mojih vještina nanošenja inih beauty proizvoda. Takva pomisao bi naravno bila skroz pogrešna, jer sam u dugogodišnjoj sanaciji istih postala apsolutna majstorica, da bih mogla držati webinare na temu; blendanja, osjenčavanja, konturiranja itd…
Bez obzira na vještinu “pituravanja”, shvatila sam da to spada u kategoriju “ma’n se ćorava posla” ili „manje je više“-u slučaju prekrivanja i kamuflaže!

Treba naći nov pristup eliminaciji ili bar sanaciji istih. To znači, prehrana, hidratacija, beauty sleep itd….Inače preferiram zdravu prehranu, znači plac, zelenjava i u posjedu sam “svog mesara” i svog “barbe sa peškarije”, nisam pušač, alkoholičar, konzument lakih ili teških droga….Ne mogu se baš pohvaliti nekim režimom vježbanja jer sam nakon dugogodišnjeg plesanja baleta, kasnije odbojke, pa full contacta i na kraju nezaobilazne teretane, shvatila je je yoga bas moj đir. Dakle, nekih odricanja zapravo nema, ali implementacija zato naravno uvijek ima! Stoga sam iz svoje svijesti izvadila mikročip “frustracija” i upiknula mikročip “sve iz vrta, osim plota”. Da pojasnim, kako svaka akcija ima reakciju, tako i za svaku boljku postoji prirodni lijek. Nisam otkrila Babilonsku knjižnicu, ali sam shvatila da je fizika sveprisutna, a da ja svojim akcijama izazivam otpor! Odlučila sam se educirati i na studiozno-štreberski način pristupiti problemu (empirijsko-praktičnim pristupom). Saznala sam da je jedan od mogućih problema kofein. Također jedan od vrlo učinkovitih eliminatora problema je također kofein. Koji apsurd pomislih, neka vrsta Nietzchizma ; „ono šta te ne ubije, ojača te“ ili u mom slučaju „ šta te načini, ubije te“-aluzija na podočnjake, naravno. Bez lažne skromnosti, mogu reći da postoji učinkovita receptura koja eliminira podočnjake i recepturu sam odlučila podijeliti sa vama.

Maska protiv tzv. natečenih podočnjaka

Sastojci;

  • Bjelanjak 1 jajeta
  • 2 čajne žlice mljevene,crne kave

receptura

Dobro izmješajte oba sastojka,dok ne dobijete teksturu guste paste. Miješanje obično iziskuje par minuta. Rok trajanja je 10 dana i najbolje je da masku držite u plastičnoj posudici sa poklopcem-možete iskoristiti posudicu od neke prethodne kremice, koju ste dobro oprale, osušile i dezifincirale alkoholom, da spriječi te širenje raznih, štetnih mikroorganizama. Masku obavezno čuvati u frižideru.
Način upotrebe: nanijeti na područje ispod očiju i držati 15 min. Isprati mlakom vodom.

Učinak je trenutan! Izgledat ćete svježije i onaj „umorni“ izgled će biti vidno umanjen. Nije loše za 10-minutnu masku, zar ne?! Još jedna dobra vijest, možete ju koristiti svaki dan.

Ukoliko želite svoje okoločno područje počastiti, ne samo drenažom i liftingom, već i hidratacijom, u navedeni recept dodajte 3-4 kapi vitamina E i 3-4 kapi ulja noćurka. U ovu recepturu dodajte još ½ čajne žlice kave zbog gustoće.

E voila! Kapitulacija podočnjaka potpisana, bitka dobivena!

Izazivam Vas da i Vi smutite ovu čudesnu masku i pobijedite Vaše podočnjake!

Betty Booop

Imate li Vi problema s podočnjacima i kako ih rješavate?