Uz raznolik odabir restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za dobar odmor i uživanje, a događanja poput „Vrsaranskih goložeca“ oplemenjuju ponudu ove popularne gourmet destinacije na zapadnoj obali Istre.

Od 5. do 14. svibnja u Vrsaru se održava sedmo izdanje gourmet manifestacije Vrsaranske goložece / Golosità di Orsera u sklopu koje će gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. S obzirom na to da sam izraz „goložece“ na istarskom dijalektu podrazumijeva deliciju, odnosno nešto što je fino za pojesti, cilj „Vrsaranskih goložeca“ je predstaviti gostima najbolje od istarske kuhinje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vrsar Tourist Board (@vrsarinspires)

U sklopu događanja, najpoznatiji vrsaranski restorani Fančita, San Giorgio, Dvi palme, Kod Luce, Rotonda, Goran i Lovor Real Grill (Belvedere) pripremaju istarske riblje i mesne menije po promotivnoj cijeni od 20 eura kako bi se dodatno promovirala i valorizirala vrijednost autohtonih organskih namirnica. Istovremeno, ovim se događanjem želi istaknuti i vrijednost bogate tradicije istarske kuhinje koju su u prošlosti uz jednostavna pučka jela, tzv. težačku hranu, činila i jela inspirirana, primarno, talijanskom kuhinjom. Današnja je istarska gourmet ponuda upravo spoj trendova i tradicije, koja uz stalno uvođenje noviteta pažljivo čuva okuse autentične Istre.

Smještena na samom ušću Limskog kanala, Općina Vrsar omiljena je destinacija istinskih gurmana i hedonista. Uz raznolik izbor restorana, domaću hranu i vino, maslinovo ulje i srdačne domaćine, proteklih desetljeća Vrsar se pozicionirao kao jedno od nezaobilaznih mjesta za odmor u Istri. Svoju iznimno bogatu gastronomsku ponudu Vrsarani već tradicionalno na proljeće te ujesen upotpune „Vrsaranskim goložecama“  koje su jednako zanimljive i stranim i domaćim posjetiteljima te lokalnom stanovništvu.

Kao i ranijih godina, inicijatori ovog gourmet događanja su Turistička zajednica općine Vrsar, Udruženje ugostitelja Vrsar i turistička kompanija Maistra. Detaljne jelovnike možete pronaći na stranici Turističke zajednice općine Vrsar.