Olimski samostan s drevnom ljekarnom oslikanom freskama među najstarijima u Europi, Jelenov greben s jelenima i muflonima koji slobodo šeću prirodom, Vještičja koliba, Kozjanski park, Čokolaterija Olimje… toliko je toga za doživjeti u zelenom Podčetrteku!

17. ožujka 2023. – Divna zelena priroda, prekrasne vizure, bogata kulturna, turistička i gastronomska ponuda…. Pitoreskni gradić Podčetrtek nalazi se u srcu Savinjske regije uz rijeku Sutlu i mjesto je koje svakako trebate posjetiti ovoga proljeća.

Krenite u istraživanje od Olimskog samostana franjevaca konventualaca koji je jedan od zaštitnih znakova ovog kraja, a nalazi se u podnožju planine Rudnice, u malom mjestu Olimje.

U sklopu veličanstvenog dvorca nalazi se i crkva Uznesenja, jedna od najljepših baroknih građevina u Sloveniji. Samostan krije i neprocjenjivo umjetničko blago – drevnu samostansku ljekarnu oslikanu freskama koja je među najstarijima u Europi.

Jelenov greben i Vještičja koliba

Skrivenu duboko u zelenom prostranstvu, na kilometar od Olimskog samostana, pronađite zemlju bajki u kojoj se mali i veliki moju prisjetiti Kekeca, Snjeguljice, Crvenkapice i ostalih omiljenih likova iz djetinjstva.

Na putu do kolibe susret ćete junake iz bajki i povijesti i pokoju vješticu, a na kraju posjetiti muzej.

U blizini je i Jelenov greben, dom stotinjak jelena i muflona koji slobodno šeću prirodom.

Posjetitelji s njima mogu biti u direktnom kontaktu i hraniti ih, što će posebno oduševiti najmlađe.

Otkrijte najbolje slovenske terme – sigurno ćete se vratiti!

U zelenoj oazi Podčetrtka, nalaze se Terme Olimia, jedne od najprepoznatljivijih slovenskih toplica. Opuštanje u obiteljskom wellnessu Termalija Family Fun, trenutci hedonizma u Wellnessu Orhidelia, detox u Svijetu sauna, avanture za pamćenje na bazenima i  brojnim vodenim atrakcijama i jedinstven smještaj u Glamping Olimia Adria Village ili Hotelu Sotelia****, samo su dio bogate ponude.

Ulaznice za termalni svijet se mogu kupiti online na službenoj web stranici, dostupne su dnevne, trosatne, dječje ili noćne karte, a za one koji žele potpuni doživljaju tu je MEGAPASS koja otvara vrata u sve centre termalnih užitaka.

Kozjanski park i Čokolaterija Olimje

Oni željni akcije i rekreacije svakako bi trebali posjetiti Kozjanski park, točnije krški izvor Davjek, prekrasan primjer kotline i kraškog vrela, idealan za šetnje i piknike.

Prepoznatljiva kulinarska ponuda ovog kraja s lokalnim specijalitetima poput divljači i gljiva oduševit će gurmane. Za sladokusce vrhunac će biti posjet Čokolateriji Olimje. Riječ je o obiteljskoj tvrtki koja je oživjela tradiciju svojih predaka koji su čokoladu proizvodili u Beču prije Prvog svjetskog rata, a u ponudi ima širok izbor preukusnih ručno rađenih slastica.