Alergija predstavlja stres za tijelo i dušu: oči suze, nos curi, teško se diše, loše se spava, a trpi i koža. eucZnanstvena istraživanja ukazuju na činjenicu da alergeni iz zraka mogu prodrijeti u kožu. Uzrok tomu može, prije svega, biti oslabljena zaštitna funkcija kože koju, između ostalog, izaziva smanjena aktivnost vlastitih enzima u koži. Ona reagira pojavom crvenila, ljuštenjem,
nadražajem na svrbež i zatezanjem. Stvara se čarobni krug – uzajamno djelovanje tijela i psihe, a koje je vidljivo i izvana.

Procjena je kako u Hrvatskoj 7-10% stanovništva boluje od peludne alergije, a 3-5% boluje od astme. Posljednjih godina postoji trend porasta oboljelih od raznih vrsta alergija. Mnoge štetne tvari iz okoliša predstavljaju veliku opasnost za kožu: stres, otrovi iz okoliša, UV zračenje i hladnoća otežavaju našoj koži život. Osobe koje pate uslijed alergije imaju smetnje u zaštitnoj funkciji kože i zato su njezine obrambene snage oslabljene.

Enzimi – najbolja zaštita za osjetljivu kožu

Program za čišćenje i njegu osjetljive kože Eucerin® pH5 usklađen je s pH-vrijednošću kože, a ima zadaću štititi i aktivirati njene prirodne obrambene snage. Za to je odgovorna jedinstvena djelotvorna kombinacija koja se sastoji od pH5 citratnog pufera za jačanje kiselog zaštitnog ogrtača, glicerina za povećavanje vlage u koži kao i dekspantenola za poticanje obnove stanica. Ovaj djelotvorni kompleks dokazano povisuje aktivnost vlastitih enzima kože. Njemački savez za alergiju i astmu DAAB je proveo primijenjeno testiranje Eucerin® pH5 njege za osjetljivu kožu. Testirano je ukupno 302 ispitanika koji su patili uslijed alergije tipa I. Rezultat: kliničke studije potvrđuju izvrsnu podnošljivost preparata na koži – preko 90% ispitanika je sve proizvode ocijenilo ocjenom dobar i vrlo dobar.

Eucerin® pH5 – jedinstvena njega za zaštitu kože od alergija

Čišćenje lica i tijela

sapEucerin® pH5 sindet bez sapuna (100 g)

Za svakodnevno čišćenje lica i tijela, prikladan i za osobe koje ne podnose sapun jer ne sadrži alkalijske sapune. Čisti posebice blago i održava vlastitu zaštitu kože. Pogodan je i za svakodnevni tretman kože sklone alergijama tipa 1 (alergija na prašinu, grinje, kontaktna alergija).
pH5 citratni pufer stabilizira vlastitu pH5 vrijednost kože. Prikladan i za djecu.

Preporučena maloprodajna cijena: 29,00 kn

losEucerin® pH5 losion za pranje osjetljive kože (200 ml)

Namijenjen je za svakodnevno pranje osjetljive kože tijela sklone alergijskim reakcijama. Čisti posebno blago a pH5 citratni pufer stabilizira pH-vrijednost kože. Pogodan za svakodnevni tretman kože sklone alergijama tipa 1 (alergija na prašinu, grinje, kontaktna alergija). Prikladan i za djecu od 2 godine starosti.
Preporučena maloprodajna cijena: 46,00 kn

uljeEucerin® pH5 ulje za tuširanje (200 ml)

Za svakodnevno pranje s intenzivnim povratom lipida za osjetljivu suhu kožu. Sadrži visoki udio (55 %) njegujućih lipida i pH5 enzimsku zaštitu koja potiče prirodnu obranu kože od vanjskih utjecaja. Štiti kožu od isušivanja. Prikladno i za djecu od 2 godine starosti.

Preporučena maloprodajna cijena: 66,00 kn

kupEucerin® pH5 uljna kupka (400 ml)

Za svakodnevno pranje s intenzivnim povratom lipida za osjetljivu suhu kožu. Namijenjen je za svakodnevno čišćenje osjetljive kože tijela sklone alergijskim reakcijama. Sadrži visoki udio (80 % )njegujućih lipida i pH5 enzimsku zaštitu koja potiče prirodnu obranu kože od vanjskih utjecaja. Prikladna i za dojenčad od 3 mjeseca starosti.
Preporučena maloprodajna cijena: 101,00 kn

šamEucerin® DermoCapillaire pH5 šampon (250 ml)

Za svakodnevno pranje kose pri osjetljivom vlasištu. Nježno uklanja pelud i ostale alergene iz kose. pH5 citratni pufer stabilizira vlastitu pH vrijednost kože. Sadrži dekspantenol, a ne sadrži alkalijske sapune. Prikladan i za djecu.

Preporučena maloprodajna cijena: 102,00 kn

Njega lica, tijela i ruku

osjEucerin® pH5 krema za osjetljivu kožu lica i tijela (75 ml)

Ova krema namijenjena je za svakodnevnu njegu osjetljive kože lica i tijela sklone alergijskim reakcijama. Aktivira regeneraciju kože i pruža dugotrajnu hidrataciju. Sadrži vitamin E i pH5 citratni pufer koji štite kožu te visoko koncentrirani dekspantenol koji pruža vlagu i obnavlja kožu. Preporučena maloprodajna cijena: 92,00 kn

9Eucerin® pH5 losion (200 ml)

Namijenjen je za svakodnevnu njegu osjetljive kože tijela sklone alergijskim reakcijama. Sadrži vitamin E i pH5 citratni pufer koji štite kožu te visoko koncentrirani dekspantenol koji pruža vlagu i obnavlja kožu. Nadoknađuje lipide i vlagu. Prikladan i za djecu od 2 godine starosti.
Preporučena maloprodajna cijena: 76,00 kn

rukEucerin® pH5 krema za ruke (75ml)

S visoko koncentriranim dekspantenolom obnavlja suhe ruke i štiti kožu u trajanju do 18 sati. Obnavlja suhe i oštećene ruke i vraća im glatkoću i podatnost. Ima visoko djelotvornu zaštitu. Preporučena maloprodajna cijena: 47,00 kn

10Eucerin® ulje za njegu tijela (125 ml)

Sadrži izabranu kombinaciju čistih sjemenki suncokreta, jojobe i badema za njegu i zaštitu kože. Pri redovitoj masaži potiče cirkulaciju krvi i povećava elastičnost kože. Dokazano ublažuje strije tijekom trudnoće. Preporučena maloprodajna cijena: 117,00 kn