Svi koji su ga probali, svake godine ne mogu dočekati božićno vrijeme da se ponovno pojavi na policama. Pekari ga nazivaju najtežim i najzahtjevnijim proizvodom ikada i u šali znaju reći da sadrži više maslaca i žumanjaka nego brašna. U svojoj domovini Italiji uživa status “božanstva” gdje za pravi panettone artigianale često morate napraviti rezervaciju mjesecima unaprijed.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kroštula (@krostula_better_bread)

Srećom za nas u Hrvatskoj, majstori pekari iz Kroštule prije nekoliko godina odlučili su se educirati i uhvatiti u koštac s ovim izazovom čija proizvodnja traje tri dana te, kako tvrde, sve dok ga ne otvorite i kušate ne znate jeste li dobili rezultat koji ste tražili.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kroštula (@krostula_better_bread)

Prošle godine su napravili veliki boom na domaćem tržištu s panettoneom koji je preko njihovog web shopa prvi put bio dostupan za ljubitelje u svim dijelovima Hrvatske. O količini stresa i zahtjevnosti takvog pothvata pričaju samo s onima koji su ga barem jednom probali sami napraviti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kroštula (@krostula_better_bread)

Inače, Kroštula u proizvodnji svog panettonea slijedi striktnu tradicionalnu proceduru koja podrazumijeva isključivo prirodne sastojke; maslac, svježe žumanjke, mahune vanilije, korice naranče i limuna uparene s kreativnim kombinacijama koje su svake sezone drukčije. Niti ova godina nije iznimka pa uz tradicionalne okuse kandiranog i čokoladnog panettonea lansirali su i dvije nove kombinacije; mandarina-bijela čokolada i brownie-slani karamel.

Novost je da je ove godine panettone premijerno predstavljen u sklopu adventa na “Fuliranju u Esplanadi” sa svojom kućicom Panettone na fette u sklopu koje ćete moći degustirati sve vrste te ih kupiti u standardnom pakiranju od 1kg. Panettone je od prošlog tjedna dostupan preko Kroštula web shopa i partnerskih dućana diljem Hrvatske.