Idućeg mjeseca, 23. studenog, u kina nam napokon dolazi dugo očekivani povijesni spektakl o usponu i padu jedne od najvažnijih povijesnih ličnosti – cara Napoleona Bonapartea. Prema nekima državni inovator i vojni genije, a prema nekima kontroverzni tiranin i beskrupulozni diktator, nitko ne može poreći utjecaj koji je Napoleon imao na modernu povijest Europe.

Napoleona su na ekrane htjeli dovesti i Stanley Kubrick i Steven Spielberg, no to je na kraju pošlo za rukom hvaljenom Ridleyu Scottu, triput nominiranom za Oscara, koji je tek nakon što je pogledao Joaquina Phoenixa u Jokeru (2019.) znao da je pronašao posljedni dio slagalice kako bi ova epska priča napokon zaživjela na velikom ekranu!

Drugi trailer filma pokazuje ambicioznost i opseg Ridleya Scotta prilikom režiranja prizora pobune, koronacije i masovnih bitaka te još više daje uvid u nestabilnu, nesvakidašnju ličnost čovjeka koji je iz ničega postao carem. Film prati Napoleonov uspon do carske moći kroz njegovu turbulentnu vezu s njegovom voljenom caricom Josephine, vizionarske ratne kampanje i okrutne taktike protiv političkih neprijatelja…

Projekt vodi fenomenalni Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Thelma&Louise, Gladijator, Hannibal, Pad crnog jastreba, Američki gangster, Marsovac, The Last Duel, nadolazeći Gladijator 2), a tko može bolje utjeloviti nesvakidašnju i kontroverznu megalomansku ličnost nego Oskarovac Joaquin Phoenix (car Komod iz Gladijatora, Znakovi, Walk the Line, Her, Joker).

Njegovu dragu Josephine glumi Vannesa Kirby (filmski serijali Nemoguća misija, Brzi i žestoki, serija Kruna), a scenarij potpisuje David Scarpa koji je nakon suradnje s Ridleyom Scottom na filmu All the Money in the World, duboko zagrizao u pisanje povijesnih spektakla – filmovi Napoleon, Gladijator 2 i Kleopatra te serija Londongrad za HBO, o Aleksandru Litvinenku koji je umro od posljedica trovanja, s velikom sumnjom umješanosti samog Vladimira Putina…

Idući mjesec, 23. studenog, u kina i na IMAX ekrane dolazi Napoleon, epski povijesni spektakl s fenomenalnom filmskom ekipom i spektakularnom pričom koju morate pogledati na kino platnu!