Sreća je veća kad se dijeli, a ovog ljeta na plaži ne čitate sami! U suradnji s Koncept izdavaštvom darujemo vam predivna 2 naslova koja su idealna za čitanje s pogledom na more. Evo o kojim knjigama je riječ.

Rosa Ventrella ‘Zli jezici’

U osvit četrdesetih godina 20. st. u Copertinu, u poljoprivrednom kraju Terre d’Arneo, u obitelji nadničara odrastaju dvije sestre: povučena Teresa i znatiželjna Angelina.

Kad otac obitelji ode u rat i ostavi je samu sa kćerima, njihova majka Caterina na raspolaganju ima samo senzualnu arapsku ljepotu – ‘prokletstvo’ na koje je svekrva uporno upozorava – kako bi prehranila djecu. Uto počinje muka sa zlim jezicima: otrovnim šaputanjima koji poput guja gmižu iz svih uglova i posvuda slijede obitelj. No ta sramota na Angelinu djeluje sasvim suprotno: ona ne podnosi život u bijedi i tvrdoglavo slijedi svoje ideale.

Neumoljivim tonom punim starinske ljepote Rosa Ventrella donosi obiteljsku priču i poglavlje talijanske povijesti od Drugoga svjetskog rata do borbi salentinskih seljaka za prava nad zemljom koja tvori jedan od glavnih likova; miromirisan ali surov kutak Apulije pokriven kupinama i indijskim smokvama, sposoban i sve dati i sve uzeti. Knjiga je objavljena uz potporu talijanskog Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje.

Julie Caplin ‘Mali kafić u Kopenhagenu’

Dobro došli u mali kafić u Kopenhagenu gdje sve miriše na cimet, vruća je čokolada glatka poput svile, a romantika čeka iza svakog ugla…

Život u Londonu donio je Kate Sinclair upravo ono što je oduvijek željela: uspjeh, glamur i šarmantnog dečka. I sve je dobro dok joj taj dečko iza leđa ne ukrade posao za kojim je čeznula. Slomljena srca i nesigurna, Kate mora pobjeći i ponovno pronaći smisao života.

Prilika se ukaže kada danski klijent ponudi Kate putovanje u Kopenhagen kako bi otkrila tajnu danske sreće i osmislila kampanju za njegovu novu robnu kuću u Londonu.

Noćne šetnje prekrasnim ulicama danskoga glavnog grada, svijeće i udobni naslonjači pomoći će Kate da otkrije kako se živi ‘na danski način’. No hoće li joj tajne hygge donijeti ispunjenje za kojim je oduvijek tragala?

‘Neodoljiva kombinacija danske sreće i hygge u jednoj prekrasnoj priči!’ Katie Fforde

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 17. srpnja je Ljiljana Đurica i frendica koju je tagirala. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju!