Finalni filmski nastavak Lenny Bonham dolazi sa singlom Froggy the Frog gitarističkog trojca 9OF3, a u spotu se nalaze još neviđene snimke legendarnog Massima kojemu se pridružuje i Mrle.

9OF3, instrumentalni gitaristički trio u sastavu Ivan Pešut, Bruno Kovačić i Miroslav Lesić, ne predstavlja samo bend – to je ekipa dugogodišnjih prijatelja čija strast prema glazbi vodi njihove kreativne procese, a danas su objavili spot za dugo isčekivani singl Froggy the Frog.

“Sa singlom Froggy the Frog, 9OF3 donosi svojevrsni filmski završetak priče započete prethodnim singlom Lenny Bonham, naravno ponovo u produkciji talentirane Lumiere Production ekipe. “Mislim da je ova filmska priča koja se proteže kroz dva spota došla svome kraju. No, kako su nastavci u video i filmskoj industriji u modi, ne bih se začudio da naš dvojac Dushkin – Jurčić dođe s nekom novom idejom. Recimo neki ‘prequel’ – što je bilo prije…” – komentiraju Kovačić i Pešut.

Iako su počeli kao gitaristički trio, članovi benda su se našli u neočekivanim glumačkim ulogama tijekom snimanja spota za “Froggy the Frog” koje su itekako dobro savladali. “Pred kamerama smo najsigurniji s gitarama u ruci pa smo se isprva osjećali pomalo golo ali brzo smo uskočili u naše cameo uloge i mislim da je dobro ispalo.” – ističe Kovačić.

U spotu se pojavljuje Mrle u glavnoj ulozi Froggy the Froga, za koju se sva trojica slažu da je Mrle sve što je trebalo i što jednom riječju Froggy the Frog – jest. Svoju ulogu u ovom spotu je odigrao i legendarni Massimo: “Massimo je naš dragi prijatelj i kolega s kojim smo sva trojica surađivali. On je za početak jedan veliki muzičar, glazbenik i gitarist. U par navrata je govorio da mu je čak sviranje ponekad draže od samog pjevanja. ” – prisjeća se Lesić. Njegova pojava obećava emotivan trenutak za obožavatelje, a i za druge kolege glazbenog svijeta.

Na pitanje što treba imati jedna pjesma da bi privukla njihovu publiku, članovi 9OF3 odgovaraju: “U 9OF3 projektu pišemo i izvodimo instrumentalnu glazbu. Jednostavnim, pamtljivim melodijama i atraktivnim aranžmanima nastojimo ‘ukrasti’ publiku koja prati mainstream pop glazbu. Čini se da nam to u dobroj mjeri uspijeva.”
Unatoč dugoj pauzi između singlova, članovi 9OF3 nisu sjedili skrštenih ruku. Snimalo se, produciralo i pisalo pjesme za mnoge druge izvođače. Jedva da su imali vremena povremeno se okupiti i razgovarati o nastavku 9OF3 priče, ali s dovršetkom video spota za Froggy the Frog su zaokružili prvi album i njegovu priču.

9OF3 nije samo glazbeni entitet; to su vizualni umjetnici, suradnici i prije svega, prijatelji čija kreativnost oživljava glazbu na poputno drugačiji način što svjedoče i brojni Porini dobiveni upravo za 9OF3 album. Možemo reći kako s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti kako će nastaviti pričati svoje instrumentalne priče.

Pjesma “Froggy the Frog” dostupna je na svim streaming servisima.