Zagreb, 13. lipnja 2022. – Grace Kelly bila je djevojka iz susjedstva koja je postala Oscarom nagrađena glumica. Bila je globalna modna ikona. Žena koja je mogla očarati milijune. Bila je neustrašiva. I tvrda pregovaračica. No, njezina odluka da se uda za princa plejboja gotovo je preko noći okončala njezinu karijeru. Nakon što je umrla, oporuka Grace Kelly pokazala je da ima samo 10 000 dolara i trošnu kućicu u Irskoj. Što se dogodilo s nestalim milijunima Grace Kelly?

U ovom posebnom dokumentarcu, financijska istražiteljica Gemma Godfrey kreće u lov na nestale milijune. Koliko je zaradila Grace? Je li je njezin složen odnos s ocem skupo stajao? Kolika je bila cijena rodnih dvostrukih standarda u Hollywoodu? Koliko ju je doista stajao prekid glumačke karijere? Koliko je novca zaradila drugima? Koja je sve skrivena blaga posjedovala, naslijedila i ostavila za sobom? I na koji način – čak i u smrti – njezino ime i imidž i dalje donose novac? Od djetinjstva u Philadelphiji do prerane smrti u Monaku – i dalje. Ovaj dokumentarac otkriva istinu o Nestalim milijunima Grace Kelly.

Kao bivša savjetnica Arnolda Schwarzeneggera, kao i savjetnica britanske vlade, poslovna analitičarka za emisiju „Good Morning Britain“ i Sky News, Gemma Godfrey bit će okosnica ovog dokumentarca te će nas upoznati s financijskim životopisom Grace Kelly od početka do kraja. Pridružit će joj se dr. Lucy Bolton, povjesničarka sa Sveučilišta u Londonu koja se bavi šarolikim spektrom istraživanja, uključujući i poznate osobe iz Hollywooda, modu i slavu. Svoja će nam razmišljanja ponuditi i Tracy Martin, ugledna stručnjakinja za antikvitete, zbirke suvremenih predmeta i modu, Susan Rumfitt, jedna od stručnjakinja iz BBC-jeve emisije „Antiques Roadshow“, i mnogi drugi.

Ovaj nam dokumentarac donosi nevjerojatne arhivske snimke, analize i razgovore te nam pruža sveobuhvatan uvid u financije Grace Kelly, pronicljive poslovne žene i napredne dobrotvorke. Doznat ćemo mnoštvo novih činjenica i anegdota koje će nam rasvijetliti Grace, Hollywood i njezin čudesan život – od teškog djetinjstva u Philadelphiji do zlatnog kaveza u Monaku. Gemma istražuje brojke, a na zaslonu cijelo vrijeme možemo pratiti ukupan iznos zarađenog i izgubljenog novca. Razgovaramo s povjesničarima, društvenim komentatorima i stručnjacima, koji nam govore o Grace Kelly kroz prizmu njezinih nestalih milijuna.

Dokumentarac Nestali milijuni Grace Kelly premijerno pogledajte na programu Viasat History, u nedjelju, 19. lipnja, u 21:10 sati.

Za više informacija o programu Viasat History, posjetite www.viasathistory.com.hr

Pratite nas na: https://www.facebook.com/ViasatHistoryHR