Svatko od nas, ulaskom u vezu, malo se promjeni. Jednostavno, prilagodimo se partneru. Kuhamo drugačije, promijenimo stil oblačenja, možda počinjemo gledati emisije koje partner voli, no to su sve sitnice koje se s vremenom izgube ili u potpunosti prihvate.

No kada partner radi nešto od slijedećeg, vrijeme je da krenete dalje.

 1. Ne gubite svoje vrijeme na osobe koje su tajnovite i uvijek nešto skrivaju od vas, poput mobitela, mailova i slično. Osim toga, nikada vam ne daje odgovore na vaša pitanja, ili su odgovori nepotpuni.
 2. Zaboravite osobu koja vas tjera da izgubite sebe, netko tko vas podcjenjuje, čini vas ružnim, neinteligentnim i neprivlačnim. Na kraju se pored njih osjećate nedostojno. Ne dopustite da vas neko omalovažava.
 3. Tjera vas da trčite za njim? Odbija vam se javiti prvi? Očekuje od vas da sve isplanirate, vodite razgovor te se prave lijeni jer znaju da ćete vi napraviti potrebni korak.
 4. Netko tko vas voli tjedan dana, pa malo zaboravi da postojite?! Maknite se od osobe koja se okrene kako vjetar puše te vas voli kada njemu odgovara, povremeno se sjeti da postojite i poštuje vas samo povremeno.
 5. Odbija odgovornost? Odbijte i vi njega. Netko tko misli da je uvijek u pravu, brine samo o svojim potrebama te odbija kompromis, nije zaslužio da bude dio vašeg života.
 6. Netko bez osjećaja krivnje, netko tko vas zanemaruje i ne osjeća grižnju savjesti. Ne trudite se popraviti ga.
 7. Kada osjetiti preveliki pritisak, kada se osoba ponaša superiorno naspram vas te vrši pritisak na vas kada se radi o seksu ili alkoholu.
 8. Ako vas tjera da se osjećate krivim zbog vaših osjećaja, govori vam da ste razmaženi ako ste uznemireni zbog nečeg. Takve osobe svaku situaciju okreću u svoju stranu te one postaju žrtve, a vi krivac.
 9. Kada očekuje da ga uvijek stavljate na prvo mjesto, jer misle da su oni jedna jedina stvar koja vas usrećuje, vjerujte nam, pored takve osobe postat ćete jako nesretni.
 10. Ne izražava emocije, tajne čuva podalje od vas, govori vam kako je sve u redu, ali zapravo nije. Parovi trebaju dijeliti sve te si međusobno pomagati.
 11. Djelovati nadmoćno u nekim situacijama je vrlo privlačno. No ako vam netko određuje što ćete obući, sa kojim prijateljima se vidjeti, te očekuje da ga pitate smijete li izaći sa prijateljicama na kavu, takvoj osobi recite zbogom.
 12. Uvijek smo bili protiv nasilja, stoga nemojte dozvoliti da budete nečija vreća za boks.
 13. Veza je partnerstvo, uzimanje ali i davanje te međusobno pomaganje. Ako ste sa nekim tko vam ne pruža ruku kada ga trebate te od vas stalno uzima, a nikada ne daje, potražite nekog tko će biti uz vas.

Ana-Marija Karakaš

 

View this post on Instagram

 

Good morning!

A post shared by Kristin Rödin (@kristin_rodin) on