22. kolovoza 2023. – Virtualna aplikacija koja na platformi Microsoft Teams omogućuje da se našminkate za online sastanak uz pomoć jednog klika, sada je dostupna korisnicima diljem svijeta zahvaljujući suradnji branda Maybelline New York i Microsofta. Ova “virtualna kozmetička torbica“ pruža mogućnost brze i jednostavne prilagodbe stila šminkanja i konačnog izgleda izravno na sastanku unutar Teamsa.

Maybelline New York, kao dio L’Oréal grupe, ovom inovacijom je napravio iskorak u virtualnom svijetu, a sve s ciljem podizanja samopouzdanja i osnaživanja ljudi, osobito u radnom okruženju. Aplikacija korisnicima pruža mogućnost da saznaju koji točno proizvodi ili nijanse čine virtualni izgled, tako da ih kasnije mogu isprobati i u stvarnom životu te tako još lakše pronađu najbolje proizvode za sebe.

„Misija branda Maybelline je pružiti ljudima samopouzdanje kako bi istaknuli svoju prirodnu ljepotu. Bilo da radite u uredu ili od kuće važno je da se osjećate dobro u svojoj koži. Zato smo u suradnji s Microsoft Teamsom razvili virtualne make-up lookove koji će korisnicima omogućiti da se osjećaju lijepo i samouvjereno, čak i kada im je dan prepun obaveza,“ – izjavila je Trisha Ayyagari, predsjednica globalnog branda Maybelline New York.

Maybelline aplikacija opremljena je svim digitalnim proizvodima za šminkanje potrebnim u našem sve virtualnijem svijetu. Jednostavnim klikom, korisnici mogu birati između 12 make-up lookova kako bi upotpunili svoj prirodni izgled i bez napora se osjećali osnaženo i zadovoljno. Potrebno je samo kliknuti na opciju Video efekti na Microsoft Teamsu, a onda na Maybelline, gdje se nalaze prikazi različitih stilova šminkanja.

„Osnaživanje ljudi kroz tehnologiju predstavlja srž onoga što radimo u Microsoftu. Nova Maybelline Beauty aplikacija u Microsoft Teamsu odličan je primjer kako, zajedno s našim partnerima, a koristeći snagu umjetne inteligencije dajemo ljudima još više mogućnost da dođu do izražaja u  radnim okruženjima“ – rekla je Nicole Herskowitz, potpredsjednica Microsoft Teamsa.

Pokrenuta pomoću Modiface AI i razvijena u suradnji s Institutom Geena Davis kako bi se osigurala zastupljenost široke i raznolike populacije, nova aplikacija je trenutno dostupna kao opcija u Teams video pozivima svima onima koji imaju Teams licencu za poslovne korisnike, uključujući i korisnike u Hrvatskoj.