Jedan od najistaknutijih i najomiljenijih glazbenika regije, Željko Joksimović, sprema se ponovno osvojiti srca svojih obožavatelja u Varaždinu.

Nakon tri godine iščekivanja, Joksimović se vraća u varaždinsku Arenu 15. rujna u 20 sati.

“Svaki koncert nosi svoju emociju, svoj pečat, tu jednu točku u kojoj publika i svi mi na sceni počnemo disati i pjevati u istom ritmu. Ta nit traje čak i kada koncert završi. Svaki grad, svaki prostor donosi jedinstvenu emociju, a ona predstavlja tajnu koju dijelimo. Kao i svakoj ljubavnoj tajni, uvijek joj se svi rado vraćamo” rekao je Joksimović u intervjuu za novi broj Storya.
Svestrani umjetnik, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist započeo je karijeru već kao tinejdžer svirajući klavir i violinu. Surađivao je s najpoznatijim izvođačima u Srbiji i stvarao bezvremenske hitove poput „Lane moje“, „Milimetar“, „Drska ženo plava“, „Nisam te zbog lepote voleo“, „Leđa o leđa“ i mnoge druge.

 

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je „Supermana“, s Tonijem Cetinskim „Zabludu“, s Harisom Džinovićem „Šta će meni više od toga”, a njegove pjesme „Nesanica” (izvođač Toše Proeski), „Miljacka” (izvođač Halid Bešlić) i „Lejla“ (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim prostorima.

U suradnji s pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu „Ponoć“ za film „Toma”, posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom „Lane moje“, s kojom je zauzeo drugo mjesto.

Ulaznice za ovu nezaboravnu glazbenu noć možete nabaviti putem sustava Eventim.