Za sve naše drage ljubitelje kave i šarenog porculana, donosimo vam priču o jednom vrlo šarenom i kreativnom brendu. Sigurno ste na društvenim mrežama primijetili šareni porculan i simpatične točkice. Znate li tko stoji iza ovih zanimljivih šalica i tanjura?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rendes (@rendes___)

Priča o Rendesu započela je kao ideja o razvoju proizvoda koji će surađivati s drugim hrvatskim proizvođačima. Ideja o šarenom porculanu posutom crnim točkicama javila se spontano budući da je Bruno, jedan od vlasnika brenda, cijeli život vezan uz proizvodnju i prodaju porculanskih šalica i tanjura kroz posao svoje majke. Još je kao dječak bio upoznat sa šarenim porculanom i kreativnim mogućnostima dekoriranja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rendes (@rendes___)

Brend je dobio ime Rendes jer je „rendes“ zapravo stari zagrebački naziv za spoj ili čvenk. Ovaj šareni brend, osim jarkih boja, karakterizira sloboda, kreativnost i velika želja za radom i idejama za budućnost. Rendesove šalice zaista su posebne jer su Hrvatski porculanski proizvod, te su ručno oslikane pa svaka šalica predstavlja unikat. I to je upravo ono za što se i sam brend zalaže. Kako bi postigli trajnost dekoracije, poreculan se peče na vrlo visokim temperaturama. A osim šarenog porculana svakako treba spomenuti i dio Rendes asortimana koji se proizvodi u suradnji s Tvornicom čarapa Miro iz Samobora. Naime Rendesove točkice, osim šarenog porculana, krase i ovaj topli hrvatski proizvod.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rendes (@rendes___)

Nakon uspjeha njihove najšarenije kolekcije Rainbow, nastale su linije “Night Sky” i “Caffeine Molecule”. Kako vrijeme prolazi, tako se i njihove ideje sve više razvijaju u, moglo bi se reći, zanimljivim pravcima što pak dovodi do sve većeg širenja porculanskog asortimana. Upravo je nedavno upotpunjen najdelikatnijom linijom do sada, Little Dots kolekcijom.

Pitate se zašto je ova kolekcija toliko posebna? Rendesove prepoznatljive jarke boje ovoga puta osvanule su kao točkice na bijeloj pozadini. Njihova do sada, kako smo je nazvali, najdelikatnija kolekcija sastoji se od šalica za čaj, cappuccino i esspresso kao i neizostavnih podudarajućih tanjurića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rendes (@rendes___)

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 17. prosinca je Maja Vukmanić🙂 Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju!