23. lipanj 2022. – Svi smo mi od krvi i mesa, pa iako nam se smiješe s naslovnica, ni brojne poznate osobe nisu pošteđene mnogih zemaljskih muka. Pri tome mislimo na prištiće, bore ili hiperpigmentacijske mrlje.

Iako su posve bezopasne, mnoge od nas muku muče s dosadnim mrljama. Hiperpigmentacija su svjetlosmeđe ili crne mrlje na koži, prvenstveno lica i ruku, te dekoltea. Njihov broj i intenzitet se povećavaju s godinama, pa ih tako zovemo i staračkim pjegama, a mogu biti i posljedica dugogodišnjeg izlaganja suncu. Ako ste zabrinuti zbog hiperpigmentacija na licu, važno je da ih provjeri stručnjak kako bi se uklonila sumnja u neka druga stanja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marijana Mikulić (@maremikulic)

Naša poznata glumica, Marijana Mikulić,  već godinama koristi snažno oružje u borbi protiv tamnih mrlja na koži, a koje je prvi puta zamijetila u trudnoći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli latinoamericana (@anavladusic)

U borbi protiv hiperpigmentacija pridružile su se i dvije poznate influencerice Morena Pavić @Curly Morena i Ana Vladusic  koja je izjavila kako je nakon dužeg perioda korištenja retinola, u dogovoru s dermatologicom počela  koristiti Ducray Melascreen liniju uz obavezan SPF 50+ kako bih izbjegla hiperpigmentaciju: „Osim što mi je cijelu liniju dermatologica preporučila zbog sastava i učinkovitosti, na par prijateljica koje su dobile mrlje u trudnoći vidjela sam kako proizvod MELASCREEN DEPIGMENTANT u kombinaciji sa SPF 50+ iz iste linije uspješno rješava problem. Ovo ljeto ne izlazim bez njega, a rezultate vam svakako javim“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Morena Pavić, Moka (@curly_morena)

Morena Pavić, popularna na društvenim mrežama kao Curly Morena već neko vrijeme primjećuje neželjene flekice na licu: „Krema sa zaštitnim faktorom, ma ne to meni ne treba. Tako sam govorila dok ove godine nisam primjetila flekice (pigmentacijske mrlje) iznad gornje usne. Moje pametovanje mi je došlo na naplatu. Zato koristim Ducray Melascreen kremu koja pomaže da se mrlje ne pojačavaju ali i s vremenom blijede. Bez svog SPF50+ više ni trgovinu ne idem“.

Ducray preporuke

Za početak, svakodnevna primjena Melascreen UV krema SPF 50+, koja dolazi u laganoj (normalna do mješovita koža) i bogatoj (suha i vrlo suha koža) teksturi, namijenjena je zaštiti kože od UVA i UVB zraka te od nastanka hiperpigmentacija, lokaliziranih tamnih mrlja i staračkih pjega. Učinkovito ograničava i posvjetljuje tamne mrlje zahvaljujući kombinaciji djelatnih tvari: fotozaštitni sustav širokog spektra blokira UVA i UVB zrake, a molekula RonaCare AP® pomaže ograničiti tamne mrlje i štiti od fotostarenja.

Melascreen Eclat lagana krema SPF 15 svakodnevno korištenje pomaže ujednačiti ten pomoću vitamina C i vitamina B3.  Melascreen Photo-aging noćna krema hrani kožu, nudi potpuno rješavanje problema fotostarenja oslanjajući se na dokazanu formulu: SynerWhite® kompleks korigira tamne mrlje ograničavajući sintezu melanina, vitamin C pojačava proizvodnju kolagena za pomoć u popunjavanju bora, a hijaluronska kiselina stvara hidrozaštitni medij kako bi se koži vratila punina.

Naravno, ruke su jednako važne kao i lice, a Melascreen Photo-aging krema za ruke SPF 50+ – pruža cjelovitu njegu kože ruku koja pokazuje rane znakove starenja uslijed pretjeranog izlaganja suncu. L-White® korigira tamne mrlje, UVB – UVA zaštitni filtri djeluju protiv fotostarenja, a hijaluronska kiselina tvori hidrozaštitni medij koji vraća puninu kože.

Za one najupornije mrlje, Melascreen Depigmenant intenzivna njega posebno je  formulirana za smanjenje i posvjetljivanje lokaliziranih tamnih mrlja. Djelotvornost leži u originalnoj kombinaciji djelatnih tvari, koncentriranoj formuli azelaične i glikolne kiseline.

Melascreen Phote-ageing global serum namijenjen je za njegu kože koja ubrzano stari zbog izloženosti suncu (lokalizirane tamne mrlje, staračke pjege, bore, gubitak čvrstoće). Djeluje tako što korigira tamne mrlje, zaglađuje bore, učvršćuje, daje tonus i elastičnost koži.

Sve proizvode potražite u ljekarnama!