Dina Rizvić, mlada hrvatska glazbenica s londonskom adresom pažnju šire javnosti privukla je prošle godine osvojivši prestižnu nagradu „Hollywood Music in Media Award“ u Los Angelesu za svoju skladbu “Imaginarium”. Navedena nagrada dodjeljuje se za originalnu glazbu u audiovizualnim medijima iz cijelog svijeta u kategoriji Novi skladatelji, a na listama pobjednika i nominiranih  nalaze se velika imena kao što su Billie Eilish, Hans Zimmer, Jennifer Hudson, John Legend, Elton John i mnogi drugi.

Protekla dva singla “Tu” i “Pronađi me”  iznimno talentirane multiinstrumentalistice i diplomirane kompozitorice našli su se na prvom mjestu top20 ljestvice na HR radiju, a iako su iza nje brojni u svijetu prepoznati karijerni uspjesi, pred njom je sada posebno uzbudljivo razdoblje.

“Iz sjene” novi album čija nas premijera na svim streaming platformama očekuje 10. lipnja, Dina Rizvić je napisala, otpjevala, odsvirala, snimila, miksala i producirala, a objedinjuje njen rad u posljednjih nekoliko godina.

“Album “Iz sjene” je moj unutarnji svijet bez “filtera” kojeg sam stvarala zadnjih par godina većinom iz proživljenih trenutaka. Svaka pjesma je drukčija, ali cijelu priču osim emocionalnog “ogoljenja” obilježuje moj put prihvaćanja i stavljanja u fokus ideju progresa umjesto savršenosti kojoj svi na neki način težimo. To je nešto na čemu ću vjerojatno cijeli život raditi, a ovaj album je podsjetnik u vremenu” rekla nam je Dina.

Dinin glazbeni talent prepoznat je vrlo rano, pa već sa 16 godina potpisuje prvi izdavački ugovor s hrvatskom izdavačkom kućom Croatia Records i objavljuje svoj prvi kantautorski pop album “Bez poraza”. Dvije godine kasnije seli u Boston gdje je diplomirala na prestižnoj glazbenoj akademiji “Berklee College of Music” u smjeru suvremene kompozicije i produkcije.

  1. godine izdaje album „Miracles“ s jazz orkestrom HRT-a za koji je skladala, aranžirala, odsvirala i otpjevala svoj opus za big band, a 2021. godine objavljuje svoj prvi engleski EP “Waves” koji je prošao zapaženo na BBC Radio Music Introducing London.

Do sada broji suradnje s mnogim glazbenicima, orkestrima i dirigentima kao što su Boško Petrović, Josipa Lisac, HRT jazz orkestar, RTS Big Band, Alan Bjelinski i brojni drugi. Također surađuje s audio inženjerom i sedmerostrukim dobitnikom nagrade Grammy Brianom Vibbertsom u čijem su “portfelju” slavni glazbenici kao Michael Jackson, Elton John, Chick Corea, Tony Benett, da spomenemo samo neke od njih.

Obrada poznate pjesme “Superstition” koja se također nalazi na novom albumu, rezultat je suradnje s londonskim audio inženjerom Ollie Dowom koji je je radio sa svjetski poznatim glazbenicima poput Due Lipe, Pata Methenya i Jamesa Blunta, a pjesmu “Zauvijek zajedno” pisala je s hrvatskom pjevačicom i kantautoricom Lelom Kaplowitz. “Samo ti” miksao je Taisuke Kimura, a cijeli album masteriran je u Japanu.

Dina trenutno živi u Londonu gdje je studirala audio produkciju na “University of Westminster”, a također radi i kao producentica, aranžerka, skladateljica glazbe za televizijske, radio i filmske medije, te surađuje i nastupa internacionalno s grupom SkyBridge.

Novi album “ iz sjene”, svestrane labinske glazbenice dostupan je na svim streaming servisima od 10. lipnja, a najavni spot za pjesmu “Ne drži me u mraku” možete pronaći na:  https://www.youtube.com/watch?v=bxqWEFXCy-E