Najbolji galski junaci svih vremena konačno se vraćaju na veliko platno u najvećem filmu do sada:
Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo!

Obdareni nadljudskom snagom Asterix i Obelix kreću na put u daleku Kinu gdje će sresti ni manje ni više nego Zlatana Ibrahimovića. Napadač Milana dobio je ulogu ambicioznog vojskovođe Antivirusa, kojem je Cezar povjerio zadatak da izbriše nepobjedivo galsko selo, jedini teritorij u Galiji koji nije osvojio.

Povodom otvaranja filma likovi iz filma Asterix, Obelix i Čudomix ovog vikenda dolaze na druženje sa posjetiteljima CineStara pa su tako u subotu 4. veljače bili u CineStaru u Z Centru od 11 do 14 sati, a u nedjelju, 5. veljače biti će u CineStaru u Arena Centru od 11 do 12:30 i od 16:00 do 17:30. Posjetitelji će se s njima moći fotografirati i naravno među prvima pogledati film u najzabavnijem 4DX formatu.

Radna se odvija 50. g prije Krista. Kineska carica je postala zatvorenica nakon državnog udara koji je potaknuo Deng Tsin Qin, princ izdajica. Uz pomoć feničkog trgovca i njezinog vjernog tjelohranitelja, caričina jedina kći princeza Sass-Yi bježi u Galiju kako bi zatražila pomoć dvojice hrabrih ratnika Asterixa i Obelixa, koji su zahvaljujući svom čarobnom napitku obdareni nadljudskom snagom.
Naša dva nerazdvojna heroja rado prihvaćaju pomoći i tako počinje veliko putovanje i avantura na putu za Kinu. Ali Cezar i njegova moćna vojska, žedni novog osvajanja, također idu prema Srednjem kraljevstvu…

Ulogu Obelixa tumači Gilles Lellouche dok Cezara ovaj put glumi filmska zvijezda Vincent Cassel. U novom filmu ponovno se pojavljuje Kleopatra, a tu ulogu je od Monice Bellucci preuzela proslavljena francuska glumica Marion Cotillard. Lukavog i odvažnog Asterixa glumi Guillaume Canet.

„Asterix i Obelix: Srednje kraljevstvo“ je u kinima diljem Hrvatske krenuo od četvrtka 2. veljače u distribuciji Blitza.