Na svečanom otvaranju nastupile su juniorska i seniorska ekipa Zagrebačkih pahuljica te naša najbolja mlada klizačica, 12-godišnja Paola Kašnar čiji je nastup publika nagradila gromoglasnim pljeskom.

Svečanom otvorenju 55. Zlatne piruete prisustvovali su gosti iz javnog i političkog života, pa je tako zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Kristina Singer u ime gradonačelnika Grada Zagreba izrazila zadovoljstvo vraćanjem Piruete u Zagreb:
“Prekrasno je vidjeti ove mlade djevojke usklađenih pokreta ovdje na ledu. Njihova snaga i utreniranost u skladu s umjetničkim dojmom govori puno o odricanjima za dobrobit ovoga sporta. Nadam se da će stvari uskoro promijeniti i krenuti na bolje te da ćemo se vratiti u Dom sportova. Svima želim puno uspjeha na 55. Zlatnoj pirueti.”

Tajnica Saveza sportova grada Zagreb Suzana Šop čestitala je svima na uspješnoj organizaciji i natjecateljima poželjela sreću:
“Organizatorima, trenerima i volonterima čestitam na uspješnoj organizaciji. Svima želim puno sreće, a klizačicama i klizačima uspješne nastupe.”

Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden pozdravila je sve nazočne i proglasila je 55. Zlatnu piruetu otvorenom, a u svom govoru posebno se osvrnula na povratak Piruete u Zagreb:
“Slijedom nesretnih okolnosti, tu prije svega mislim na razoran potres koji nas je izbacio iz Doma sportova, dvije prethodne Zlatne piruete održali smo u Sisku. Svi se radujemo povratku u Zagreb, premda s velikim nestrpljenjem očekujemo i povratak u Ledenu dvoranu Doma sportova.
Zahvaljujem svim suradnicima i volonterima na predanom radu u ovim iznimno teškim uvjetima, jer bez njihovog truda i predanosti ovo sve ne bi bilo moguće.
Ove godine ugostili smo klizačice i klizače iz 30 zemalja sa svih kontinenata. Među njima su i neki od najboljih svjetskih klizačica i klizača, što je za Hrvatski klizački savez veliko priznanje i potvrda kvalitetne organizacije svih proteklih Zlatnih pirueta.
Svim klizačicama i klizačima želim uspješan nastup i dobre rezultate.”

Zagrebačkoj publici prvi se predstavljaju sportski parovi kratkim programom, a nakon njih na led će klizači, među kojima i naš Jari Kessler.