Prvi dan BIPA FASHION.HR Cruise Collectiona obilježila je dodjela nagrade najboljoj mladoj dizajnerici po izboru natječaja LIFT by Perwoll i cruise kolekcija poznate modne dizajnerice Aleksandre Dojčinović. U prekrasnom ambijentu jednog od najljepših zagrebačkih parkova na Trgu kralja Tomislava, u petak je započeo najvažniji modni događaj ljeta koji je okupio brojne poznate i ljubitelje mode a među njima: Ljupku Gojić Mikić, Nevenu Rendeli, Eciju Ivušić, Andreu Andrassy, Miu Kovačić, Kristinu Krepela, Ivanu Delač Đolo, Lanu Mihić, Roberta Sever, ELFSe, Ivicu Skoko, Zorana Aragović, TWINSE, Mariju Kulušić, Silvia Ivkić te mnoge druge.

cruise

Večer je započela s revijom sedam finalista regionalnog natječaja LIFT by Perwoll koji su prvi put pred žirijem i publikom predstavili svoje kolekcije. Stručni žiri kojeg su činili dizajneri Ivica Skoko, Ivan Tandarić, Aleksandar Šekuljica te glavna urednica portala Fashion.hr Mija Dropuljić i direktor Fashion.hr-a Vinko Filipić nije imao nimalo lagan zadatak jer su svi finalisti pokazali izuzetno zrele i kvalitetne kolekcije. Titulu pobjednice LIFT by Perwoll natječaja za 2015. godinu i mogućnost nastupa na sljedećem tjednu mode BIPA FASHION.HR osvojila je Suzana Koprivnjak. „Strašno sam uzbuđena i ova pobjeda mi mnogo znači. Veselim se predstavljanju na BIPA FASHION.HR-u i to je velika prilika za svakog mladog dizajnera. Vjerujem da ću u svojoj debitantskoj kolekciji pokazati još više kreativnosti i igre s materijalom“, izjavila je nakon proglašenja Suzana Koprivnjak. Interes kandidata i ove je godine bio jako veliki, a među više od 70 prijavljenih samo je sedam imalo priliku predstaviti se na modnoj pisti u velikom finalu.

cr2

Nakon revije mladih dizajnera, svoju cruise kolekciju pokazala je Aleksandra Dojčinović čije su nesvakidašnje kreacije sjajan uvod u ljeto. Aleksandra je ostala vjerna retro krojevima koje njeguje u svojim posljednjim kolekcijama, volanima, kao i svom omiljenom ljetnom uzorku, točkicama no, osvježenje donose bogati tonovi ružičaste i neon zelene, a efekt iznenađenja sigurno će izazvati vuna, tkanina koja je nit vodilja cijele kolekcije i koja je do sada uglavnom bila bezrazložno rezervirana za hladnije dane. Baš to je Aleksandri, koja obožava istraživati nove materijale i pomicati granicu kvalitete svojih proizvoda, bilo dodatan izazov, koji je rezultirao divnim haljinama koje će sigurno biti zvijezde mnogih ljetnih večeri.

Modna pista na popularnom Tomislavcu i u subotu će navečer biti prepuna sjajnih modela i kreacija jer se očekuju revije Ivice Skoke, Martine Felje, Zorana Aragovića i ELFS-a.