Dodjela Oscara jedan je od najočekivanijih događaja u svijetu, a slavi najbolja ostvarenja filmske industrije. Sama ceremonija smatra se jednom od najprestižnijih dodjela nagrada u svijetu kinematografije, a filmaši, glumci i ostali profesionalci iz godine u godinu željno iščekuju da barem jedan zlatni kipić padne baš njima u ruke. Nekoliko je razloga zašto svake godine dodjela Oscara broji milijunsko gledateljstvo pred malim ekranima, nestrpljivo čekajući proglašenje pobjednika.

Mnoge filmove koji osvoje Oscara snimili su talentirani filmaši iz cijelog svijeta čije su uvjerljive priče odjeknule diljem svijeta. Često se bave važnim temama i pitanjima koja su relevantna za društvo, kao što su društvena pravda, politika i međuljudski odnosi. Jedan od njih je „Laku noć i sretno“ u glavnoj ulozi s Georgeom Cloonyjem, koji prikazuje kako u društvu bez demokracije čak i izražavanje svog mišljenja ili svojih osjećaja može ugroziti osobnu slobodu. Film koji je danas jednako relevantan kao i prije nekoliko desetljeća, gledamo na FOX Movies kanalu 20. ožujka od 21 sat.

Oscarom nagrađeni filmovi često su izvor inspiracije koji nas potiču na razmišljanje i motiviraju nas da sami pomičemo svoje granice. Osim talentiranih redatelja i pisaca, uživamo u izvedbama glumaca koji su svoj život i karijeru posvetili filmskoj umjetnosti. Majstori svog zanata su svakako Christian Bale i Amy Adams te tim redatelja iza filma „Boksač“, koji su zajedno osvojili čak tri zlatna kipića. Obožavatelje boksačkih filmova čeka avantura s Markom Wahlbergom na FOX Movies kanalu 18. ožujka od 22 sata gdje pratimo običnog čovjeka koji hrabrošću, odlučnošću i ustrajnošću pravog sportaša nadilazi sve izazove na putu do ostvarenja svojih snova.

Dakle, čak i ako niste obožavatelji ove prestižne dodjele nagrada, svakako vrijedi pogledati filmove koji ne samo da su oduševili filmske kritičare, već i gledatelje te stekli kultni status. Za sve filmoljupce imamo prijedlog da u ožujku pogledaju neke od poznatih filmova nagrađenih Oscarima na FOX Movies kanalu.

Oscarom nagrađena remek djela gledamo na FOX Movies kanalu.