Neki dan sam bila kod susjede i doživjela pravu majstorsku manipulaciju jedne tinejdžerice Maše nad svojim tatom koji stvarno nema šanse pored 13- godišnje tatine mezimice i njene mame.

Dakle, muškarac u svojim kasnim tridesetim, prilično inteligentan, jedan od onih IT geekova koji i cestu prelazi preračunvajući pixele na semaforu, ali s druge strane vrijednost shoppinga gleda kroz količinu kupljenog mesa i pive poput mnogih muškaraca. Bez problema napravi back up sustava koji se raspao, ali ne razumije ama baš ništa kada se radi o ženskim potrepštinama. Potpuno pod utjecajem tinejdžerice koju pere pubertet. Njegova mezimica se pretvara u malu ženu, još uvijek je obožava, ali se ne usudi proturječiti njenim hirovima.

I tako je mala tatici dala popis stvarčica koje joj hitno trebaju. Dok smo mi čavrljale, uto doleti on vidno uzrujan sa popisom i zapita: “Jel njoj ovo stvarno sve treba?“ Jer je već naučio iz prethodnih iskustava da 3 stvarčice doslovno koštaju 300 kuna. Mama ga pogleda i bez imalo uzrujavanja kao da su to najnormalnije stvari kaže: „Da, to joj stvarno sve treba“. Ja uzmem popis i pogledam, a na njemu piše sljedeće:

Gel nadlakkozm

Klasov silikon

Krema Bioderma

Pužev gel

Ludilo, i dok on još nije došao k sebi, mala ga već obrađuje kao: „Ali, tata, moja kosa to više ne može izdržati, pa gle kako su mi vrhovi suhi“. Uglavnom, pomirio se sa činjenicom da mu ne gine manjak par stotina kuna iz džepa. Oblači se on i idu zajedno do DM-a da potroše te pare:)

Za to vrijeme, njegova supruga mi prepričava situacije kako ga zna uhvatiti kako u kupatilu proučava sve te stvarčice za koje ne zna ni čemu služe, a potrošio je hrpu novca na primjerice bijelu maskaru. Pa vjerojatno mu nikada neće biti jasno čemu služi bijela olovka. To su stvarno situacije kada mu lice kaže ona poprimi onaj zbunjeni izraz lica koji bi sigurno pobijedio u kategoriji komičnih razglednica.

Znate li vi koju manipulatoricu ili taticu koji je izgubljen u ženskom svijetu?

kh

Kraljica