23. ožujka 2023. – Svakodnevica je sve kaotičnija, a životinja osjeća stres pod kojim su njezini ljudi. Ljudi bi to trebali osvijestiti te pronaći tehnike kojima će moći umiriti sebe te pospješiti odnos sa svojim ljubimcima. S nekima od tih tehnika djelatnike Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu upoznala je Margrit Coates, stručnjakinja za holistički pristup komuniciranju i terapeutskom radu sa životinjama iz Velike Britanije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Azil Dumovec Zagreb (@azildumovec)

„Životinja osjeća našu energiju. Kada zbog anksioznosti ili stresa imamo ubrzan rad srca, to se negativno odražava na životinju. Pomoću mindfulnessa, posebice vježbi disanja i meditacije, možemo se naučiti smirivati, čak do te mjere da će nam neki ljubimci zaspati u krilu. Ovladavanje tim vještinama izuzetno je korisno djelatnicima azila u radu sa životinjama“, kazala je Margrit Coates.

Iako je posjetila velik broj skloništa za životinje diljem svijeta, ovo zagrebačko spada joj među najdraža.

Pri obilasku Skloništa željela je doznati što više o psima i mačkama koji tamo čekaju svoje ljude i trajni dom. Posebno ju je ganula priča o Ottu, psu koji je prije četiri godine napao ljude na Ksaveru, no koji je nakon resocijalizacije danas posve drugačiji pas.

„U njemu nema agresivnosti. Pun je ljubavi. Žudi dobiti svojeg čovjeka. Nadam se da će dobiti nekoga posebnoga“, rekla je Margrit Coates mazeći psa kojem se od prošle godine bezuspješno traži udomitelj.

Posebnu je pozornost obratila na bolesne pse i mačke te one koji se oporavljaju od bolesti i ozljeda. Vjeruje kako im može pomoći svojom energijom.

Upoznala je i skupinu najmlađih štićenika Skloništa. Na poligonu za agility družila se sa štencima. Oduševili su je svojom razigranošću i željom da budu u kontaktu s ljudima.

Margrit Coates ovo je bio drugi posjet Skloništu u Dumovcu. U Zagrebu gostuje peti put u organizaciji Makronove i nakladničke kuće Planetopija.

Idući će tjedan za građane održati predavanje Komuniciranje sa životinjama te radionice Rad s iscjeljujućom energijom životinja i Njegovanje vlastite intuicije i kreativnosti.