Deset zimskih zapovijedi za zdravu kosu!

John Vial, jedan od najpoznatijih stilista za kosu savjetuje kako održati zdravu kosu tijekom zimskih mjeseci. U nastavku prenosimo vrhunske savjete.

1. Redovito podrezujte kosu: Nakon što je kosa bila slomljena ili izgorjela nijedan proizvod neće ga popraviti tako da je potrebno redovito šišati vrhove čime sprječavate da se kutikula kose rascjepkava. Preoručuje se šišanje vrhova svakih šest do osam tjedana.

2. Nježno češljajte kosu i sa strpljenjem – koristite češalj širokog zuba kako biste zaustavili pucanje kose: kosu raščešljavajte od vrhova prema korijenu. Većina ljudi započinje raščešljavanje od korijena, ali to će samo dovesti sve zapetljane čvorove u sredinu.

3. Sušite i peglajte kosu sa oprezom – neophodno je ulagati u kvalitetan proizvod za zaštitu od topline. Ovo je zlatno pravilo – prevencija je uvijek bolja od liječenja.

4. Hranite svoju kosu – čim je zdravija prehrana, to je deblja vlas i zdravija kosa. Konzumiranje ulja i bjelančevina je neophodno – prehrana bogata ribom i avokadom pružit će kosi primjetan sjaj.

5. Zapamtite: čistite kosu, dajte joj sjaj i nahranite ju. Perite kosu svaka tri dana, koristeći nježni šampon. Za sjaj, koristite proizvode za osvježavanje i održavanje boje, čineći kosu zdravom i sjajnom. Konačno, njega. Osigurajte kosi barem jednom tjedno tijekom zime intenzivni hranjivi tretman.

6. Završite pranje kose s hladnim ispiranjem – to će pomoći da se zatvori kutikula i dati će kosi prirodan sjaj.

7. Manje je više – iako može biti primamljivo, ne preopterećujte kosu s proizvodima. Čest problem je postizanje savršene ravnoteže pri nanošenju proizvoda za kosu. Optimalna količina proizvoda je ključna i manje je uvijek više – previše proizvoda čini kosu teškom. Vrhunski savjet: ako emulgirate proizvod u dlanove prije nanošenja na kosu, potrošit ćete manje proizvoda i ravnomjernije rasporediti po kosi.

8. Na tjednoj bazi nahranite kosu sa maskom. Odaberite jedan dan u tjednu kada ćete tretirati kosu maskom i neka vam to postane rutina. Legnite u kadu ili uđite pod tuš s plastičnom kapicom kako bi se otvorila kutikula da lakše omogući prodiranje vlage.

9. Investirajte u Olaplex tretman kako biste ojačali kosu – spriječite lomove uzrokovane kemikalijama ili toplinskim tretmanima s dvotjednim tretmanom u salonu ili kod kuće.

10. Vežite ju – kako biste izbjegli, kovrčavu statičku kosu u zimskim mjesecima, držite kosu svezanom što je više moguće, osobito kada ste vani.


Izvor: Cover Style

Ostavite komentar