U današnjem svijetu kada je nošenje maske postalo neizbježan dio naše svakodnevne rutine, kao vidljivi dio lica, naše oči dolaze do posebnog izražaja. Zrak ispod maske je topliji i vlažniji te stvara kondenzaciju koja se diže prema konturi oka što može uzrokovati disbalans mikrobioma kože na konturama oko očiju.

Kad je Lancôme predstavio Advanced Génifique serum 2019. godine, započeo je novu eru učinkovite njege kože uključujući znanost o mikrobiomu. Lansiranjem nove formule Advanced Génifique kreme za područje oko očiju, koja je rezultat više od 60 istraživanja, Lancôme ponovo pomiče granice. Uvijek korak ispred, Lancômeova istraživanja pokazuju da koža oko kontura očiju ima specifičan mikrobiom.

Nova Advanced Génifique krema obogaćena je jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože i njegovu okolinu u kombinaciji s hijaluronskom kiselinom, derivatom vitamina C (vitamin CG) i mješavinom aktivnih sastojaka posebno učinkovitih na području kontura očiju.

Ova njegujuća krema za mladoliki izgled kože i posvjetljivanje tamnih kolutova kreirana je sa znanošću mikrobioma, kako bi djelovala na specifične potrebe ovog područja: ojačala krhku barijeru kože oko očiju, zaštitila kožu od onečišćenja i posvijetlila tamne krugove.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Marionnaud Italia (@marionnauditalia)

Koristeći znanost o mikrobiomu, Lancôme laboratoriji razvili su novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju. Uz kontinuiranu upotrebu, kontura oka se brže oporavlja od vanjskih utjecaja i trenutno postaje zaglađenija i blistavija s manje primjetnim finim linijama. Nakon samo jednog pakiranja, vidljivost tamnih krugova je smanjena, a oči izgledaju revitalizirano i s mladolikom blistavošću.

Koža oko očiju u prosjeku je 3x tanja od kože lica. Pod velikim je naporom radi aktivnosti 22 mišića i činjenice da trepćemo oko 10.000 puta dnevno. Slabije zaštitne funkcije, zbog niže proizvodnje lipida, kontura oka je krhko područje kojem treba posebna njega. Područje oko očiju sklono je dehidrataciji, stari brže i ranije. Znakovi starenja poput finih linija, a kasnije i bora, pojavljuju se prvo na konturi oka, počevši već od dvadesetih godina (za neke od nas). Kao rezultat, promjene na konturi oka čine naše lice vidljivo starijim; djelujemo umornije, a koža gubi blistavi i mladoliki izgled.

Najočitiji uzrok podočnjaka je nedostatak sna, ali stvarni uzrok podočnjaka je daleko složeniji: Nepravilnosti u volumenu: kako starimo koža postaje tanja i nedostaje joj čvrstoće i elastičnosti. Može se pojaviti spuštanje donjih kapaka. Nepravilnosti u volumenu mogu stvoriti efekt sjena.Vidljivost krvnih žila: koža donjeg kapka vrlo je tanka, a time se povećava vidljivost krvnih žila koje mogu obilježiti područje neželjenom ljubičastom bojom. Naglašena pigmentacija:izlaganje UV svjetlu, trudnoća i genetska predispozicija također mogu dovesti do tamnih mrlja oko očiju.

Poput kože na ostatku lica, mikrobiom konture oka je otporan, ali ne i nepobjediv. Unutarnji i vanjski čimbenici kao što su lijekovi (antibakterijske kapi za oči), kontaktne leće, agresivni proizvodi za uklanjanje šminke, starenje i genetika, onečišćenje, UV svjetlost i promjena godišnjih doba mogu narušiti ravnotežu mikrobioma. Iskoristivši ovo revolucionarno istraživanje specifičnosti mikrobioma konture oka, Lancôme je formulirao novu formulu Advanced Génifique kreme za područje oko očiju: moćnu kremu za mladoliki izgled i blistaviju kožu, obogaćenu jedinstvenim kompleksom od 7 prebiotičkih i probiotičkih frakcija, odabranih zbog njihovog komplementarnog djelovanja na mikrobiom kože. S novom Advanced Génifique kremom za područje oko očiju, koža se može brže oporaviti i izgledati mlađe.

Unutar ovog visoko koncentriranog kompleksa, optimalna ravnoteža od 3 prebiotika pomaže stvoriti idealno okruženje za mikrobiom kože:

  • Manoza na biljnoj bazi, proizvedena je iz debla bukve, javora ili od sjemena kukuruza, postupkom koji koristi najmanje energije i vode, stvara najmanje otpada i u skladu je s načelima zelene kemije. Pomaže u poticanju rasta korisnih bakterija.
  • αglukooligosaharid proizveden od biljnih sirovina poput cikle ili sjemena kukuruza putem biotehnologije.
  • βfruktooligosaharid izrađen od korijena jakona postupkom ekstrakcije hladnim tlakom. Pruža esencijalne hranjive sastojke za kožu i njen mikrobiom.

Nova formula Advanced Génifique kreme za područje oko očiju također sadrži 4 probiotičke frakcije dobivene biotehnološkim postupcima za snažnu funkciju barijere, optimalnu diferencijaciju i dobru ravnotežu antimikrobnih peptida.

4 snažna sastojka izabrana zbog sposobnosti ciljanja različitih uzroka tamnih mrlja.

  • Ekstrakt sjemenki heljde – pomaže održati zdravu razinu hidratacije i smanjuje vidljive znakove umora.
  • Hijaluronska kiselina – poznato je da apsorbira 1000 puta vlastitu težinu u vodi, pomaže pri zaglađivanju i nadomještava manjak vlage u kožu.
  • c h l o r e l l a vulgaris – pomaže smanjiti izgled crvenila i poboljšati blistavost kože.
  • vitamin CG – stabilan derivat vitamina C (vitamin CG). Proizvodi se od biljnih materijala poput kukuruza ili krumpira, postupkom koji koristi minimalno energije i vode, stvara najmanje otpada i u skladu je s načelima zelene kemije. Posvjetljuje i ujednačava ten kako bi se minimizirao izgled tamnih mrlja oko očiju.

Od prvog nanošenja, Advanced Génifique krema posvjetljava konturu očiju i zaglađuje fine linije.

Novi Advanced Génifique Yeux poboljšava funkciju barijere i prirodni oporavak kože za 70%, dugotrajnu hidrataciju, blistavost kože, fine linije, glatkoću, štiti kožu od onečišćenja.

Novi Advanced Génifique Yeux značajno posvjetljuje podočnjake nakon 1 staklenke.

Proizvod je dostupan na Douglas.hr, a uskoro i u Douglas i Müller poslovnicama po cijeni 397,80 HRK (15 ml).