Osim straha od buba, Hrvati su otkrili i da za njh ne postoji spontani seks u prirodi te da je gotovo svatko u dobi između 41-60 godina barem  jednom imao seks u automobilu.

Brojke i seks odlična su kombinacija i način da u svoj small-talk repertoar ubacite nekoliko paprenih zanimljivosti koje će zabaviti svako društvo. Upravo iz tog razloga LELO redovito objavljuje rezultate svojih anketa o seksualnim navikama diljem svijeta.

Što se avanturističkog duha tiče, Španjolci i Talijani svakako vode, a namanje su spontani Nijemci. Hrvati također dijele zadnje mjesto s Njemačkom, sa 78 posto odgovora tvrdi kako se za seks izvan kuće uvijek pripremaju.

Gledamo li preferirane lokacije za takav seks, ponuđeni su odgovori bili sljedeći:

U automobilu, za koji se izjasnilo 99 posto Hrvata što ih smješta na prvo mjesto u odnosu na drugoplasirane Talijane i trećeplasirane Amerikance. Što se godina tiče, 53 posto Hrvata koji su se izjasnili oko seksa u autu pripada dobnoj skupini između 40 i 60 godina.

Za seks na plaži se izjasnilo 66 posto Hrvata, što nas stavlja bok uz bok s ostalim mediteranskim zemljama poput Italije (72%) i Španjolske (69%). Oko seksa u bazenu imamo podijeljeno  mišljenje s točno 50 posto Hrvata koji ga prakticiraju što je malo ispod svjetskog prosjeka. Na primjer, u Americi se taj postotak penje na 77 posto, što ne nas ne čudi ako uzmemo u obzir da prosječni Hrvat ipak nema bazen u vlastitom dvorištu.

Javni parkovi su još jedna od omiljenih lokacija avanturista brojnih nacija, pa tako i Hrvata. Čak 66 posto Hrvata prepustilo se (ali nespontano) strastima u parku što nas stavlja na prvo mjesto, a prate nas Britanci sa 60 posto.

Posljednji u kategoriji lokacija bio je seks u avionu, ali izgleda da se Hrvati nisu bili voljni učlaniti u mile high klub. Čak i na globalnoj razini, najveći postotak pozitivnih odgovora na ovo pitanje bilo je 16 posto u Francuskoj. Sveukupno gledajući takvih je avanturista bilo 9.4 posto, a većina ih pripada dobnoj skupini od 41-60 godina. Izgleda da imamo još jednu stavku koju obuhvaća generacijski jaz.

U svakom slučaju, odlučite li se upustiti u sekskapade na otvorenom, bile one spontane ili ne, uvijek nosite barem osnovnu zaštitu kako biste bezbrižno uživali… a ne zaboravite niti na sprej protiv kukaca.